Grand Prix Tbilisi - Zlato in bron za sestri Štangar
30.03.2018 Žerjav Klavdija
Maruša je v kategoriji do 48 kilogramov poskrbela, da je v Gruziji zadonela slovenska himna, Anja je v kategoriji višje, do 52 kilogramov, posegla po bronu.

Maruša se je v prvem dvoboju pomerila proti Nemki Miri Ulrich in jo po dobri minuti premagala z ipponom. Dvoboj proti Italijanki Francesci Milani je slovenska predstavnica dobila v podaljšku, ko je nasprotnico presenetila z ipponom. Polfinalna borba proti Kimberley Renicks iz Velike Britanije je bila napeta do zadnjega, vendar je mlajša od sester Štangar uspela zadržati prednost wazarija, ki si jo je priborila v drugi minuti. Zadnja ovira pred najvišjo stopničko je bila le še prva nosilka kategorije, srbska predstavnica Milica Nikolić. Maruša je tudi finale zaključila v slogu in si v drugi minuti z ipponom priborila zlato odličje. To je tudi njena prva zlata medalja na Grand Prixu.

V v zadnjih sekundah četrtfinala kategorije do 52 kilogramov je Anja žal morala priznati premoč Evelyne Tschopp iz Švice. V repesažu se je nato pomerila z Italijanko Giulio Pierucci, jo minuto pred koncem premagala z ipponom in se s to zmago uvrstila v boj za bronasto kolajno. Tam jo je pričakala Kazahstanka Zhadyra Amirtayeva, proti kateri si je priborila prvi wazari v začetnih 10 sekundah dvoboja, v nadaljnje pol minute pa je borbo zaključila z ipponom in se veselila brona.