Mešano ekipno evropsko prvenstvo - Slovenci deveti
18.07.2018 Žerjav Klavdija
V Rusiji smo danes prvič v zgodovini spremljali mešano ekipno evropsko prvenstvo. Slovenska reprezentanca se v domovino vrača z 9. mestom.

Žreb je slovenski ekipi kot prvega nasprotnika določil Grke. Naši predstavniki so si priborili štiri zmage in en poraz, kar je pomenilo napredovanje v skupini. Naslednji nasprotniki so bili Nemci, proti katerim smo izgubili s 4 : 1. Prav nemška ekipa se je kasneje veselila naslova evropskega prvaka mešanih ekip. Poraz je slovensko šesterico uvrstil v repasažne borbe, kjer so žal izgubili proti turški reprezentanci.

David Kukovica (-90kg)
Če govorim zase, sem rahlo razočaran nad prikazanimi (svojimi) borbami. Vem da sem se sposoben boriti boljše. Vse skupaj pa je bila velika in zanimiva izkušnja, ki jo bom s pridom izkoristil v prihodnje. Kar je najpomembnejše, mislim da smo prav vsi dali vse od sebe, Rusijo zapuščamo dvignjenih glav. Kot ekipa smo delovali tako v telovadnici kot izven nje. Vse pohvale tudi ruski in evropski judo zvezi ter vsem, ki so sodelovali pri organizaciji tega dogodka.

Anka Pogačnik (-70kg)
Mislim, da smo se kot ekipa prikazali v dobri luči. Trudili smo se vsak po svojih najboljših močeh. Na žalost nam je na koncu malo zmanjkalo za boljšo uvrstitev, katere smo bili danes vsekakor sposobni. Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila ekipi za super vzdušje in organizatorju za izvedbo tekmovanja na najvišjem nivoju.

Enej Marinič (+90kg)
Zelo mi je žal, da nisem dobil priložnosti, da bi pokazal svojo borbo in s tem mogoče pomagal svojim sotekmovalcem. Upam, da bom tudi prihodnje leto dobil priložnost tekmovati na tem prvenstvu. Tekmovanje je bilo organizirano na zelo visokem nivoju.