Grand Prix Zagreb - Štangarjeva in Gomboc tik pod stopničkami
27.07.2018 Žerjav Klavdija
Aktualni evropski prvak v kategoriji do 66 kilogramov Adrian Gomboc in Anja Štangar v kategoriji do 52 kilogramov sta v Zagrebu osvojila peti mesti.

Gomboc je tekmovanje začel z borbo proti Slovaku Mateju Poliaku in zabeležil zmago z wazarijem. Naslednji nasprotnik je bil Kazahstanec Gumar Kyrgyzbayev, ki je klonil po tem, ko je Adrian izvedel lepo tehniko in dvoboj zaključil z metom za ippon. V četrfinalnem dvoboju proti Izralcu Baruchu Shmailovu si je Adrian pol minute pred koncem rednega dela priboril prednost wazarija in jo zadržal do konca. Polfinalni dvoboj proti še enemu izraelskemu predstavniku Talu Flickerju, ki je na tretjem mestu na svetovni lestvici, se je zaključil minuto pred koncem, žal v korist Izraelca. S tem je Gomboc prišel v dvoboj za bronasto kolajno. Pomeril se je z aktualnim svetovnim prvakom, Japoncem Hifumi Abe, ki je našega tekmovalca premagal z dvema wazarijema.


Štangarjeva je v uvodnem dvoboju slavila z ipponom proti Judith Gonzales iz Čila. V četrtfinalu se je pomerila proti tretje uvrščeni na svetovni lestvici Francozinji Amandine Buchard. Ta si je v začetku dvoboja priborila prednost wazarija in nekaj sekund pred koncem rednega dela še ippon. Poraz je Anjo uvrstil v repasažne boje, kjer Chelsie Giles iz Velike Britanije morala priznati premoč naši tekmovalki. Štangarjeva si je z zmago zagotovila boj za tretje mesto, kjer pa je na žal izgubila proti Belgijki Charline Van Snick, ki je sredi dvoboja izvedla tehniko davljenja in tako z ipponom dobila dvoboj. Anja je končala tekmovanje na petem mestu.

Prvi dan so na zagrebški tatami ob Anji in Adrianu stopili še Maruša Štangar, Kaja Kajzer, Matjaž Trbovc in David Štarkel.