Grand Prix Budimpešta - Štangarjeva tretja
10.08.2018 Žerjav Klavdija
Maruša Štangar je v madžarski prestolnici na tekmovanju za Grand Prix osvojila bronasto medaljo v kategoriji do 48 kilogramov.

Štangarjeva je uvodni dvoboj začela z zmago nad Fjollo Kelmendi iz Kosova. Z wazarijem je najprej povedla Fjolla Kelmendi, kmalu za tem je Maruša izenačila in z drugim wazarijem tudi predčasno obrnila borbo v svojo korist. Nadaljevala je z zmago nad Španko Julio Figueroa - točko wazarija je naša tekmovalka pridobila nekaj sekund pred koncem dvoboja. Četrtfinalno tekmo proti ruski predstavnici Sabini Giliazovi je z lepo tehniko dobila v parterju in se uvrstila v polfinale turnirja. Za preboj v finale bi morala premagati Japonko Tamami Yamazaki, ki pa si je priborila dva wazarija in posledično tudi zmago. Maruša se s porazom uvrstila v neposreden boj za tretje mesto. Njena nasprotnica je bila prva nosilka kategorije, Milica Nikolić iz Srbije. Tekom rednega dela sta si priborili vsaka po eno točko z wazarijem in borba je prešla v boj za zlato točko. Po izenačenem in napetem dvoboju, ki je skupaj trajal več kot šest minut, je bila sreča na strani naše tekmovalke. Priborila si je točko wazarija in bronasto medaljo. 

Kaja Kajzer (-57 kg), Matjaž Trbovc in David Štarkel (-60 kg) ter Adrian Gomboc (-66 kg) so z nastopi zaključili v predtekmovanju. 

Na tekmovanju v Budimpešti tekmuje več kot 570 tekmovalk in tekmovalcev iz 86 držav.