Grand Prix Budimpešta - Andreja Leški tretja
11.08.2018 Žerjav Klavdija
Drugo slovensko bronasto medaljo je v Budimpešti priborila Andreja Leški, ki je nastopila v kategoriji do 63 kilogramov. V boju za odličje je ugnala Kanadčanko Tremblay.

Andreja je najprej z wazarijem premagala Filipinko Kiyomi Watanabe. Nato se je pomerila z nemško predstavnico Nadjo Bazynski, si znova priborila prednost wazarija in se prebila v četrtfinale. Za preboj med 4 najboljše je premagala Kanadčanko Catherine Beauchemin Pinard - skozi celoten dvoboj je kazala prevlado nad nasprotnico. Najprej si je priborila prednost wazarija, dvoboj pa zaključila z metom za ippon. Pot v finalni dvoboj kategorije do 63 kilogramov ji je prekrižala Aimi Nouchi iz Japonske, ki si je v boju za zlato točko priborila wazari. Bronasto kolajno si je zagotovila z zmago nad Kanadčanko Stefanie Tremblay z metom za ippon. To je Andrejina peta kolajna na Grand Prix-ih.

Danes so nastopili tudi Lia Ludvik (-63 kg), Patricija Brolih (-70 kg) in Martin Hojak (-73 kg), ki so svoje boje zaključili v predtekmovanju. 

Jutri stiskamo pesti še za Eneja Mariniča in Vita Dragiča (+100 kg).