Ludvikova je mladinska evropska prvakinja
14.09.2018 Žerjav Klavdija
Mladinsko evropsko prvenstvo v Bolgariji se je za slovensko izbrano vrsto začelo fenomenalno. Prva je na tatami v Sofiji stopila Lia Ludvik in v kategoriji do 63 kilogramov suvereno nizala zmago za zmago. Odlične borbe so jo pripeljale do najvišje stopničke. Zala Pečoler je bila peta.

Ludvikova je tekmovanje začela z zmago v podaljšku nad nizozemsko predstavnico Kyro Reumerman. V nadaljevanju je na hrbet položila Švedinjo Tove Hansen, prednost wazarija pa je uspela zadržati do konca borbe tudi proti Annabelle Winzig iz Nemčije. S tremi zmagami se je uvrstila v polfinalni boj. Pomerila se je s srbsko reprezentantko Anjo Obradović, na sredi borbe izkoristila nasprotničino nepazljivost in se veselila preboja v finale kategorije do 63 kilogramov. Medalja je bila tako rekoč že v žepu, zadnja borba je odločala le še o njenem lesku. 18-letna Lia je bila premočan zalogaj tudi za Poljakinjo Angeliko Szymansko. Najprej si je slovenska judoistka priborila prednost wazarija, nato pa z iponom predčasno zaključila borbo in stopila na najvišjo stopničko. 

V kategoriji višje, do 70 kilogramov je nastopila Zala Pečoler. Francoska predstavnica Candice Lebreton je bila prva, ki je morala priznati premoč odlični Zali. Slednja je z iponom v nadaljevanju pokorila Švedinjo Ido Eriksson, v polfinalu pa je morala po zahtevnem dvoboju žal priznati premoč Nizozemki Margit de Voogd. Poraz jo je uvrstil v neposredno borbo za tretje mesto. Njena nasprotnica je bila Nemka Marlene Galandi, ki je imela kanček več sreče in Pečolerjeva se je na koncu veselila petega mesta.