Dobre borbe Leškijeve
23.09.2018 Žerjav Klavdija
V kategoriji do 63 kilogramov smo imeli Slovenci danes v ognju dve železi - Andrejo Leški in Tino Trstenjak. Kljub dobrim borbam se je v tretjem krogu od tekmovanja morala posloviti Andreja Leški.

Enaindvajsetletna Leškijeva se je po prostem prvem krogu pomerila s Ketelyn Quadros iz Brazilije, ki jo je letos na grand slamu v Düsseldorfu že premagala, lani pa je v mehiškem Cancunu slavila izkušena 30-letna Brazilka. V današnjem obračunu je izid v prid varovanke Roka Drakšiča odločil wazari pol minute pred koncem dvoboja.

V boj za četrtfinale se je Andreja podala proti vseameriški prvakinji Maylin del Toro Carvahal s Kube. Slovenka je bila v dvoboju fizično močnejša, Kubanka pa je imela boljši prijem. V rednem delu sta bili obe tekmovalki blizu doseženemu metu za wazari, a sta morali v dodatni del. V podaljšku se je sreča nasmehnila tekmici s Karibov.

"Proti Kubanki se še nisem borila, a vedela sem, da bo borba težka, saj sem si ogledala posnetke njenih nastopov. V dvoboj sem šla prepričana, da bo pomembna vsaka malenkost. Izkazalo se je, da je zelo močna in enkrat me je uspela presenetiti," je po tekmi povedala Primorka, ki je poudarila, da je bila fizično izredno dobro pripravljena, a da se v dvoboju ne gre zanašati le na to.