Prvo svetovno prvenstvo za Kukovico
24.09.2018 Žerjav Klavdija
Danes smo na tatamiju v Bakuju spremljali Davida Kukovico v kategoriji do 90 kilogramov, ki je svoj prvi nastop na svetovnem prvenstvu žal zaključil v drugem krogu tekmovanja.

Peti dan svetovnega prvenstva so na sporedu borbe fantov do 90 kilogramov in deklet do 70 kilogramov. Ljubitelji juda smo danes na blazinah spremljali 26-letnega Davida Kukovico, borca iz mariborskega kluba Branik Broker. V konkurenci posameznikov je to njegovo prvo svetovno prvenstvo, ki mu je v prvem krogu prineslo napredovanje brez borbe.

V drugem krogu se je slovenski reprezentant pomeril z Američanom Coltonom Brownom. Slednji je nosilec odličij z zadnjih treh vseameriških prvenstev. Tekmovalca sta se pomerila drugič v karieri - prvič sta si stopila nasproti pred tremi leti v četrtfinalu svetovnega pokala v Tunisu in tudi takrat je uspel zmagati ameriški predstavnik. David se je danes v borbo pognal suvereno in vse do tretje minute smo spremljali enakopraven dvoboj. Nato se je Fortuna nasmehnila Američanu, ki je malo pred koncem spravil Davida na bok in končal borbo s končnim prijemom. 

"Zjutraj sem se počutil zelo dobro, tudi med samo borbo je ta občutek ostal. Težko rečem, kaj je šlo narobe, si bo treba ogledati posnetek. Taktično sem se nasprotnika dobro lotil, vse do padca je šlo vse po načrtu. Moja naloga je bila, da ostanem aktiven, potem je Američanu vendarle uspelo vsiliti njegov način borbe," je povedal Kukovica.

V torek bo slovenske barve na SP branila Klara Apotekar v kategoriji do 78 kilogramov.