Apotekarjeva med najboljšimi sedmimi na svetu!
25.09.2018 Žerjav Klavdija
Klara Apotekar je tretja Slovenka, ki je nastopila v popoldanskem programu svetovnega prvenstva. V repasažu kategorije do 78 kg je žal klonila proti Rusinji Aleksandri Babintsevi.

Mlada Štajerka je v uvodnem dvoboju potrebovala vsega 58 sekund, da se je z metom za ipon oddolžila Loriani Kuka s Kosova za poraz na letošnjem evropskem prvenstvu v Tel Avivu. Po pričakovanjih jo je v naslednjem krogu čakala favorizirana Britanka Natalie Powell, bronasta z zadnjega evropskega in svetovnega prvenstva, ki je Apotekarjevo ugnala lani na evropskem prvenstvu v Varšavi. Slovenka je slavila z iponom in si priborila popoldanski del.

Naslednja priložnost, da vrne z enako mero, se je ponudila v dvoboju z lansko azijsko prvakinjo, 28-letno Japonko Šori Hamada. Ta je Klaro premagala decembra lani na grand slamu v Tokiu, danes pa je vknjižila še drugo zmago. V izredno izenačenem dvoboju je imela Apotekarjeva celo premoč, tekmica je že prejela dva opomina, v borbi v parterju pa je spretna Japonka slabši položaj izkoristila za preobrat in uspela našo predstavnico zadržati v končnem prijemu.

V repasažu je nasproti Klare stopila ruska predstavnica. Slednjo je 21-letna varovanka Marjana Fabjana premagala v vseh treh medsebojnih dvobojih, tokrat pa je Babintsevi tik pred koncem borbe uspel nekoliko "sporni" met za wazari in Klara je tekmovanje končala na sedmem mestu.