Danes smo spremljali Velenškovo in Dragiča
26.09.2018 Žerjav Klavdija
Zadnji dan posamičnega svetovnega prvenstva v Bakuju so bile na sporedu najtežje kategorije. Ana Velenšek je v kategoriji nad 78 kilogramov izgubila prvi dvoboj, Vito Dragič v kategoriji nad 100 kg pa drugega.

Vito Dragič iz bistriškega Impola je uspešno rešil prvo nalogo in v podaljšku ugnal izkušenega 30-letnega Argentinca Hectorja Camposa, drugega z vseameriških iger 2017 in 2018. V boju z 22-letnim Srbom Žarkom Čulumom pa Dragič ni našel načina, da bi slednjega res ogrozil. Po drugem opominu se je bil tekmovalec iz Slovenske Bistrice prisiljen odpreti, to pa je Srb 16 sekund pred koncem izkoristil za ipon.

Ana Velenšek, bronasta v kategoriji do 78 kilogramov na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016, je nedolgo nazaj zamenjala kategorijo. Sedaj se bori v najtežji, absolutni kategoriji nad 78 kilogramov. Na tokratnem svetovnem prvenstvu je žal klonila v prvem dvoboju proti stari znanki, Larisi Cerić iz BiH. Slednjo je 27-letna tekmovalka celjskega Sankakuja letos ugnala v četrtfinalu grand slama v Zagrebu. V dvorani v največjem mestu ob Kaspijskem morju pa je bila uspešnejša Cerićeva. Ta je bila na borišču aktivnejša, Velenškova je 19 sekund pred koncem borbe prejela tretji opomin in posledično izgubila dvoboj.