[INKLUZIVNI JUDO] Judo nas povezuje!
13.02.2019 Rok Rakun
V petek, 8. februarja 2019, je na OŠ Božidarja Jakca v Ljubljani potekal prijateljski turnir v inkluzivnem judu, ki sta ga prvič skupaj organizirala Judo Golovec in Komisija za inkluzivni judo pri Judo zvezi Slovenije.


Pod sloganom ”Prijateljstvo & vključenost” je na tekmovanju v ne-wazi sodelovalo 34 judok iz 5 slovenskih klubov: Judo klub Jesenice , Judo Klub Z’dežele Sankaku , JUDO KLUB Murska Sobota, Judo Klub Sokol Ljubljana in Judo Golovec.

Organizacija turnirja v rokah starejših judok Juda Golovec in prostovoljcev

Za organizacijo so, kot tradicionalno pri tekmovanjih Juda Golovec, poskrbeli starejši osnovnošolci in srednješolci Juda Golovec ob pomoči Nuše Lampe, podpredsednice JZS in Viktorije Pečnikar Oblak, predsednice Komisije za inkluzivni judo JZS, trenerjev ter prostovoljcev.

Tekmovanje po vzoru ”združenega športa”

Prijateljski turnir je potekal v luči inkluzije in po vzoru združenega športa” /pri Specialni olimpiadi/>em class="markup--em markup--p-em">Special olympics. Gre za način povezovanja inkluzivnega in tekmovalnega juda in razbijanje stereotipov o osebah z motnjami v duševnem razvoju in socialno vključevanje v športnem duhu. Vzdušje je bilo na Prešernov dan prešerno!


Slovenski inkluzivni judo z dvema predstavnikoma na Svetovnih igrah Specialne olimpijade v Abu Dhabiju

Tina Skerlep (Judo klub Sokol Ljubljana) in Žiga Vangoš (Judo Klub Z’dežele Sankaku) bosta naslednji mesec nastopila na Svetovnih igrah Specialne Olimpiade v Abu Dhabiju. V ta namen sta na turnirju prejela sponzorski judogi trgovine Koga Sport iz rok podpredsednice Judo zveze Slovenije Nuše Lampe.


Fotogalerija: https://www.facebook.com/pg/ju...

Besedilo in fotografije: Judo Golovec


Priložene datoteke:
1_l4fktip68gwqqyatkok6yw.jpeg