Leškijeva in Apotekarjeva bronasti v Dusseldorfu
24.02.2019 Rok Rakun
Andreja Leški je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila bonasto kolajno, prav tako je v kategoriji do 78 kilogramov Klara Apotekar osvojila bron.


Andreja Leški je v prvem krogu premagala domačinko Pohl proti kateri si je v 16 sekundi podaljška priborila zmago z wazarijem. Enak scenarij se je ponovil proti Brazilki Quadros proti kateri si je ravno tako v prvih sekundah podaljška priborila wazari. Četrtfinalni dvoboj proti Rusinji Davydovi je Andreja izgubila po nepazljivosti, katero je izkoristila Rusinja in si priborila ippon. Do dvoboja za kolajno se je prebila z zmago nad Avstralko Haecker, proti kateri je najprej povedla z wazarijem potem pa s končnim prijemom za ippon zaključila dvoboj. Leškijeva se je tako uvrstila v boj za bronasto kolajno, kjer ji je nasproti stala Britanka Piovesana. Skozi celoten dvoboj je prevladovala nad Britanko in minuto pred koncem rednega dela povedla z wazarijem ter to prednost uspela zadržati do konca. Z zmago si je priborila bronasto kolajno, ki je njena peta na Grand Slamih.


Klara Apotekar je priborila drugo bronasto kolajno v Dusseldorfu za Slovenijo ta konec tedna. V izločilnih bojih kategorije do 78 kilogramov je premagala najprej Britanko Yeates - Brown in nato še Ekvadorko Chala, obe z točko wazarija v rednem delu dvobojev. V četrtfinalnem dvoboju je s končnim prijemom premagala domačinko Christino Faber. Polfinalne se ni izšlo v prid Klari saj si je Brazilka Aguiar najprej priborila wazari nato pa še ippon. Za kolajno se je Apotekarjeva pomerila z Natalie Powel proti kateri si je dobro minuto pred koncem priborila prednost wazarija in jo uspela zadržati do konca. Zmaga ji je prinesla bronasto kolajno, kar je njena tretja kolajna na Grand Slamih.

Tina trstenjak je v izločilnih bojih kategorije do 63 kilogramov najprej premagala Nemko Nado Bazynski z dvema wazarijema, ki sta ji na koncu prinesla ippon. V drugem dvoboju proti Britanki Ljubani Piovesani so ji dosodili hansokumake oziroma diskvalifikacijo zaradi ne dovoljenega prijema vzvoda brez kontrole rame.

Svoj debitantski nastop na Grand Slamih je imel Narsej Lackovič, ki je v prvi borbi premagal Argentinca Peralta. V drugem krogu izločilnih bojev je po napornem dvoboju zmagal v podaljšku z ipponom. Pot v nadaljnjo tekmovanje pa mu je preprečil aktualni svetovni prvak Španec Nikoloz Sherazadishvili z ipponom v tretji minuti dvoboja.