Imamo članske državne prvake 2019
23.03.2019 Rok Rakun
V Lendavi je potekalo člansko državno prvenstvo. Dobili smo nove državne prvake, ki so prikazali odlične borbe v bojih za te laskave nazive. V finalu kategorije do 63 kilogramov smo spremljali poslastico, kjer sta najvišje uvrščeni Slovenki na svetovni lestvici Tina Trstenjak in Andreja Leški uprizorili izjemno predstavo. V podaljšku je slavila Leškijeva.


Državni prvaki v članski kategoriji so:

Članice:

-48kg: Maruša Štangar

-52kg Teja Tropan

-57kg Kaja Kajzer

-63kg Andreja Leški

-70kg Anka Apotekar

+78kg Anamari Velenšek

Člani:

-60kg David Štarkel

-66kg Andraž Jereb

-73kg Adrian Gomboc

-81kg Martin Hojak

-90kg Narsej Lackovič

-100kg Rok Pogorevc

+100kg Vito Dragič

Zbrali smo še nekaj izjav članskih državnih prvakov:

Narsej Lackovič (-90kg): To je moj prvi naslov članskega državnega prvaka in je dokaz, da se trdo delo poplača. V finalu sem se pomeril z Davidom Kukovico, sicer skupaj trenirava in se dobro poznava, ampak tekmovanje je tekmovanje. Moj naslednji cilj je, da se uvrstim na evropsko člansko prvenstvo za kar je norma kolajna na eni od tekem svetovnega pokala. Moja naslednja tekma bo v Antalyji čez dva tedna.

Adrian Gomboc (-73kg): Zelo lepo je biti še enkrat na vrhu države. To je moj sedmi naslov državnega prvaka. Prišel sem direktno iz priprav v Ukrajini in sem še malo utrujen po napornih treningih, vendar mi je uspelo premagati vse nasprotnike. Sedaj sledi pet dni pavze, potem pa nadaljujemo s treningi. Moj cilj je ubranitev naslova evropskega prvaka, sicer me je malo ovirala manjša poškodba, ampak sedaj že treniram z vsemi močmi in sem usmerjen na evropsko prvenstvo.

David Štarkel (-60kg):

Vesel sem, da sem ubranil naslov državnega prvaka v kategoriji do 60 kilogramov. To je najvišji naslov v Sloveniji in sem zadovoljen, da sem ga ponovno osvojil. Do evropskega prvenstva se bom udeležil še nekaj tekem svetovnega pokala, čez dva tedna gremo v Turčijo in za tem bomo še videli kako bomo prilagajali naša tekmovanja. Danes sem imel kar nekaj borb z mlajšimi borci, ki jih ne poznam dobro, oni imajo večjo motivacijo, vendar danes ni bila težava ubraniti naslova državnega prvaka.

Andreja Leški (-63kg): Na državno prvenstvo sem prišla pokazati, da sem v formi. Zadnje čase sem se počutila malo spregledano in zdaj mislim, da je že čas, da se pokaže, da sva si s Tino bolj enakovredne kot je to izgledalo prej. Kljub temu pa obe s Tino veva, da ključna tekmovanja leta šele prihajajo. Sedaj sledi malo premora za tem pa bom še naprej dosegati čim boljše rezultate na velikih tekmovanjih, da ostanem na vrhu svetovne lestvice in blizu Tini v tem kvalifikacijskem obdobju za Olimpijske igre. Za enkrat kaže, da moji treningi obrodijo sadove in bom z njimi nadaljevala enako kot do sedaj. Upam, da mi bo naslov državne prvakinje pomagal tudi pri pridobitvi kakšnega sponzorja, da bom lahko osredotočena samo na judo.

Državni prvaki v kategoriji mlajših kadetov in mlajših kadetinj so postali:

Mlajše kadetinje:

- 40 kg Urška Rižnar

- 44 kg Brina Stojko

- 48 kg Urša Sedej

- 52 kg Maša Slavinec -

57 kg Kaja Schuster

- 63 kg Nika Koren

- 70 kg Tea Kopitar Šturm

+70 kg Neža Pečoler

Mlajši kadeti:

- 42 kg Jan Špilak

- 46 kg Bor Zupan

- 50 kg Urh Ogrizek

- 55 kg Tobias Furst Črtanec

- 60 kg Marko Šuškovič

- 66 kg Jošt Podobnik

- 73 kg Nik Purnat

- 81 kg Anej Hribar

+81 kg Žan Kostanjšek

Celotna fotogalerija: https://judoslo.si/galleries/6...