Klara Apotekar do zlate kolajne, uspeh s srebrom dopolnila polsestra Anamari Velenšek, Maruša Štangar peta
21.10.2019 Rok Rakun
Pretekli vikend so v Wuhanu na Kitajskem potekale svetovne vojaške igre na katerih je nastopila tudi četverica naših judoistk, ki so prikazale odlične borbe in dosegle lepe rezultate. Prvo mesto je dosegla Klara Apotekar, srebrno kolajno Anamari Velenšek, Maruša Štangar pa je končala na petem mestu.


Na najvišjo stopničko kategorije do 78 kilogramov je stopila Klara Apotekar, ki je na poti do finala premagala Mongolko Shurenchimeg, domačinko He in v polfinalu Rusinjo Babintsevo. V zadnji borbi je slavila zmago nad Madžarko Salanki in s tem poskrbela, da je na Kitajskem zadonela slovenska himna.

Njena polsestra Anamari Velenšek je kategorijo višje osvojila srebrno kolajno. Najprej je premagala Uzbekistanko Ilmatovo, sledila je zmaga nad Brazilko Souza in vrata v finale kategorije nad 78 kilogramov si je odprla z zmago proti domačinki Li. V finalu ji je nasproti stala Kitajka Wang, ki pa je bila premočna in na koncu je Anamari osvojila srebrno kolajno.

Maruša Štangar je v kategoriji do 48 kilogramov najprej slavila dve zmagi nad Poljakinjo Kubicko in nato nad Ukrajinko Cherniak. V polfinalu je morala priznati premoč Rusinje Dolgove in nato v borbi za bronasto kolajno še Severne Korejke Jon. Maruša je na koncu osvojila 5. mesto.

Anka Pogačnik je v kategoriji do 70 kilogramov klonila proti Nemki Maekleburg v izločilnih bojih in zaključila tekmovanja v rednem delu.