Prvi dan Mastersa v Qingdao Adrian Gomboc in Maruša Štangar tik pod stopničkami
12.12.2019 Rok Rakun
Uvodni dan zaključnega Mastersa na Kitajskem je postregel z dvema lepima uvrstitvama slovenskih judoistov. V kategoriji do 48 kilogramov si je peto mesto izbojevala Maruša Štangar, v kategoriji do 66 kilogramov pa Adrian Gomboc.


Judoistka Olimpije se je z zmagami nad Srbkinjo Milico Nikolić, Izraelko Shiro Rishony in Španko Julio Figueroa prebila do polfinala, v katerem je morala priznati premoč Mongolki Narantsetseg Ganbaatar. Mlajša od sester Štangar je zatem z Rusinjo Irino Dolgovo izgubila še dvoboj za bronasto kolajno.


Odličje se je nasmihalo tudi Gombocu, ki si je prav tako izbojeval nastop v polfinalu, potem ko je bil boljši od Gruzinca Bagratija Niniašvilija, Izraelca Tala Flickerja in Ukrajinca Georgija Zantaraje. Preboj v finale je judoistu Bežigrada preprečil Italijan Manuel Lombardo, v dvoboju za tretje mesto pa je Adrian klonil pred Gruzincem Važo Margvelašvilijem.

V Qingdau sta danes nastopili tudi Anja Štangar (do 52 kg) in Kaja Kajzer (do 57 kg), obe pa sta izpadli že po porazih v uvodnih dvobojih. Starejša od sester Štangar je potegnila krajšo proti Švicarki Evelyne Tschopp, Kajzerjeva pa proti Chen-Ling Lien iz Tajpeja.