Klara Apotekar po poškodbi do petega mesta v Parizu
09.02.2020 Rok Rakun
Drugi dan Grand Slama v Parizu je peto mesto osvojila Klara Apotekar v kategoriji do 78 kilogramov.


Aktualna evropska prvakinja Klara Apotekar je svoje dvoboje pričela z zmago nad Korejko Yoon proti kateri si je najprej z metom priborila prednost wazarija in nato dvoboj zaključila s končnim prijemom, ki ji je prinesel ippon. V četrtfinalu je premagala Poljankijo Pacut po tem, ko si je nekaj sekund pred koncem rednega dela priborila prednost wazarija. Polfinalni dvoboj je šel v korist domačinki Posvite po tem, ko si je ta priborila ippon z vzvodom na komolec in Klara je pristala v borbi za bron kategorije do 78 kilogramov. Zaradi poškodbe ni stopila na tatami in tako je pristala na končnem petem mestu kategorije do 78 kilogramov.

 

V odprti ženski kategoriji je slovenske barve zastopala Anamari Velenšek. V izločilnih dvobojih je premagala Tajpejko Tsai vzvodom na komolec in jo prisilila k predaji. V drugem krogu se je pomerila s Tunizijko Cheikh Rouhou in v dvoboju prejela tri kazni ter s tem borbo izgubila.

 

Patricija Brolih je bila naša druga predstavnica v kategoriji do 78 kilogramov. Najprej je premagala Nemko Zenker v prvi minuti dvoboja z ipponom. V dvoboju z domačinko Tcheumeo je slavila Francozinja, ki si je priborila ippon s končnim prijemom v parterju.

 

Naše edini moški predstavnik je v kategoriji nad 100 kilogramov bil Vito Dragič, ki pa je v izločilnih dvobojih klonil proti domačinu Sanalu po tem, ko so mu dosodili tri kazni.

 

V Parizu se je poleg slovenskih nastopov zgodilo nekaj prelomnega. Dvakratni olimpijski prvak Teddy Riner je po desetletju in 154. zaporednih zmagah izgubil dvoboj. Kar samo dokazuje da v judu absolutnega favorita ni.