Nagovor predsednika JZS o trenutnem stanju
14.03.2020 Rok Rakun
Pismo Darka Mušiča, predsednika JZS o ukrepih in samo zaščitnem ravnanju.



Spoštovane judoistke in judoisti, prijatelji juda,

soočamo se s situacijo, ki ji v zgodovini samostojne Slovenije še nismo bili priča - torej ukrepom države, ki pripomorejo k zajezitvi ali vsaj preprečevanju širjenja virusa Covid-19 oz. koronavirusa.

Vse trenerje in vodstvo v klubih pozivam, da ukrepe stroke, tj. NIJZ, Ministrstva za zdravje, Ministrstva za izobraževanje znanost in šport ter Civilne zaščite, upoštevate ter po svojih močeh informacijo razširite na člane vaših društev, hkrati pa poudarite pomembnost pravilnosti ravnanja s ciljem zajezitve širjenja virusa. Pomembno je, da se takoj prekinejo vsi procesi skupinskega treninga v vseh starostnih skupinah ter tako zaščitimo športnice in športnike, kakor tudi vse najbližje in družbo nasploh. Verjamem, da je večina judo klubov že sledila tem ukrepom. S tem dokazujemo, da je judo, tako kot tudi šport nasploh, odgovoren do svoje družbe.

Judoisti in judoistke lahko kakšen trening izvedejo tudi sami, individualno doma ali v naravi, stran od množice. Verjamem, da se bomo po zaključku ukrepov s še večjim veseljem vrnili na tatami in ponovno s še več vneme izpeljali nove dogodke.

Za vsa vprašanja, nasvete ali predloge smo vam na voljo na e-naslovih  darko.music@judoslo.si in office@judoslo.si.   


Darko Mušič                            

Predsednik Judo zveze Slovenije           


   

Več o ukrepih v svetu juda lahko preberete tukaj: https://judoslo.si/article/197...


Priložene datoteke:
jzs-poziv-predsednika-14-3-2020.pdf