Na voljo nov koledar EJU dogodkov
22.05.2020 Rok Rakun
Izšel je koledar za dogodke, ki bodo potekali pod okriljem EJU letos jeseni.


Komisija evropske judo zveze je sprejela odločitev o odpovedi vseh dogodkov pod okriljem EJU do konca avgusta 2020. Ker se situacija izboljšuje počasneje od pričakovanj je to bila edina logična odločitev. Na voljo je tudi nov koledar s prireditvami od septembra do decembra 2020, ki bo stopil v veljavo, če se bodo razmere normalizirale in dopuščale izvedbo dogodkov. 

Dogodki bodo potekali med septembrom in decembrom, evropska zveza bo sodelovala z državnimi zvezami in organizatorji med načrtovanjem dogodkov in pred končno potrditvijo pregledala splošno situacijo v državi.


Uradno je potrjen tudi datum evropskega članskega prvenstva, ki bo med 8. in 10. novembrom v O2 areni v Pragi. Na prvenstvu se bodo še prav tako pridobivale olimpijske kvalifikacijske točke za olimpijske igre v Tokiu. Češka bo gostila evropsko prvenstvo prvič od kar je postala republika (1. januarja 1993). Zadnje evropsko prvenstvo so tam gostili leta 1991.

Veteransko evropsko prvenstvo je bilo po analizi in posvetovanju odpovedano za leto 2020. Grška judo zveza bo obdržala pravico za izvedbo tekmovanja v letu 2021. Evropsko prvenstvo v katah bo 12. in 13. decembra na Poljskem.

Sodniška komisija EJU se je odločila da bodo vsi sodniški in trenerski seminarji odpovedani, nadomestili jih bodo s spletnimi webinarji. Pričeli so še s sodniškimi spletnimi seminarji, začetek najdete tukaj: https://www.eju.net/news-detai... Vsak torek bodo objavili pet situacij iz tatamijev, vsak teden pa bodo na vrsti različne situacije. Ob petkih bo objavljena video obrazložitev odločitev s strani sodniške komisije evropske judo zveze.

Video konference postajajo vedno bolj popularne in potrebne zato se odločajo za izpeljavo konference na temo administracije in organizacije v judu. Datum te konference bo znan kmalu.

EJU koledar za jesen 2020: https://attachments.eju.net/Pr...