Deveto mesto na Mastersu za Marušo Štangar
11.01.2021 Rok Rakun
Prvi dan tekmovanja v Katarju je na tatamije za Slovenijo stopila Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov.

Maruša Štangar je dan začela z zmago proti Milici Nikolič, s katero se je pomerila že nič kolikokrat. Odločilno prednost si je Maruša priborila z metom za wazari v tretji minuti borbe ter jo z zelo dobrim delom v parterju obdržala do konca. V drugi borbi je Maruši nasproti stala predstavnica Kosova Daria Krasniqi, ki je trenutno prva na svetni lestvici v kategoriji do 48 kilogramov. Maruša za nasprotnico ni našla pravega orožja in je po dveh padcih na tehniko uci-mata za wazari končala tekmovanje v Dohi. Na koncu je osvojila deveto mesto in pomembne točke za kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu.

Svoje občutke po tekmovanju je Maruša strnila takole: Zadovoljna sem, da se je pokazal nek napredek v borbi na tekmovanju. Prvo borbo sem kontrolirano speljala in zmagala z wazarijem proti Milici Nikolić, s katero sva že velikokrat imeli tesno borbo na tekmovanjih. V drugem krogu je bila pa prva nosilka in kasnejša zmagovalka Mastersa, Distria Krasniqi, premočna. Žreb je pač takšen kot je. Zavedam pa se, da moram svojo borbo še izboljšati in priti nazaj v tekmovalni ritem. Tolikšen izpad tekmovanj in priprav s konkurenčnimi sparingi je pač pustil svoje posledice. Današnje tekmovanje je spodbuda, da smo na dobri poti za vrnitev v formo, poleg tega mi je uvrstitev v šestnajsterico na Mastersu prinesla kar veliko točk za olimpijsko rang lestvico.

Jutri bo Slovenijo v Katarju zastopala Andreja Leški v kategoriji do 63 kilogramov. V uvodnem dvoboju se bo pomerila z Alžirko Belkadi.