Ena zmaga in en poraz za Patricijo Brolih v Budimpešti
11.06.2021 Rok Rakun
Predzadnji dan posamičnega tekmovanja na svetovnem prvenstvu za Slovenijo nastopila Patricija Brolih.


Na svojem prvem članskem prvenstvu je Patricija Brolih osvojila tudi svojo prvo zmago. V prvem krogu izločilnih dvobojev se je pomerila s predstavnico Demokratične Republike Kongo Marie Branser. Patricija je v tretji minuti dvoboja povedal s točko wazarija in prednost zadržala do konca dvoboja. V drugem krogu ji je nasproti stala druga nosilka turnirja in na koncu bronasta medalistka, Nizozemka Steenhuis. Nizozemka je v drugi minuti dvoboja izvedla met za ippon ter tako zmagala in izločila Patricijo iz nadaljnjega tekmovanja.

Po svojem prvem nastopu na članskem svetovnem prvenstvu in prvi zmagi je Patricija povedala sledeče: "Občutki so mešani. Bilo je razburljivo nastopati na svetovnem prvenstvu, hkrati pa tut malo grenko izgubiti v drugem kolu. V prvo borbo sem šla sproščeno in pripravljeno, to je bila moja borba. Druga pa je bila drugačna zgodba. S trenerjem sva ubrala napačno taktiko, tako da sem že na začetku naredila napako. Na to svetovno prvenstvo smo se pripravljali skupaj s klubskimi kolegi, odšli smo pa tudi na priprave na Madžarsko. Za sedaj sta v planu dva trening kampa na slovaškem ter na Hrvaškem. Seveda pa bomo se vedno trenirali in pomagali Kaji in Adrianu na poti do olimpijskih iger."

Jutri bomo v Budimpešti navijali še za Anamari Velenšek, ki bo nastopila v kategoriji nad 78 kilogramov in v odprti moški kategoriji bosta slovenske barve zastopala Enej Marinič in Vito Dragič.