Slovenski predavatelji predstavili dobre prakse evropski judo družini
08.12.2022 Rok Rakun
Zelo smo ponosni na naše predavatelje, ki so svoje znanje in dobre prakse predstavili na delavnicah.


Pred kongresom Evropske judo zveze so v Ljubljani potekale delavnice na različne tematike, ki jih obsega judo. Tokrat smo prvič aktivno vlogo pri delavnicah prevzeli tudi pri Judo zvezi Slovenije.

Katja Rudaš, članica komisije za razpise, je predstavila progam Erazmus+, predsednik komisije za razpise RK je s sogovorniki izmenjal poglede in priložnosti, ki jih nudijo evropski skladi, s pomočjo katerih bi utrdili prihodnje sodelovanje z drugimi zvezami in klubi.

Zoran Kos, predsednik trenerske komisije, je predstavil aktivnosti Judo zveze Slovenije glede prihodnje umestitve juda v šolski kurikulum ter predstavil sistem izobraževanja v okvirju Judo zveze Slovenije za trenerje. Profesor Gorazd Meško je predstavil vključenost juda v visoko šolstvo in poudaril pomen strokovne izobraženosti kadra, ki judo predaja naprej.

Mojimir Kovač, predsednik komisiji za množičnost, je predstavil projekt JITA KYOEI 2 in poročal o uspešni izvedbi projekta JITA KYOEI 1, z obema projektoma se naslavljajo judo vrednote vadečim.

Predsednik komisije za kate Robert Kojc je udeležencem delavnic predstavil aktivnosti in vizijo nadaljnjega razvoja področja kat v Republiki Sloveniji, vključno s tekmovalnim sistemom kat in vadbo kat namenjenim mlajšim starostim skupinam. Na pobudo komisije za kate je bila v okviru delavnice prikazana Kodomo-no-Kata, za katero izvedbo so poskrbeli madžarski predstavniki. Veliko zanimanje je požela tudi Nageno kata, prilagojena inkluzivnim judoistom.

Viktorija Pečnikar Oblak je predstavila aktivnosti na področju inkluzije, katerim namenja Judo zveza Slovenije posebno pozornost in smo med najboljšimi v Evropi pri implementaciji inkluzije v judo zvezo.

Verjamemo, da bo pridobljeno pomagalo k nadaljnjemu razvoju juda v Sloveniji.


Priložene datoteke:
image2.jpeg