Podčetrtek ostaja eno glavnih središč juda v Sloveniji
27.01.2023 Rok Rakun
Podaljšujemo dolgoletno partnerstvo s Termami Olimia.

Judo zveza Slovenije in Terme Olimia sta v petek, 27. januarja 2023, podpisali dvoletno pogodbo o sodelovanju, ki v Podčetrtek prinaša odmevna mednarodna tekmovanja v športni panogi, Terme Olimia in destinacijo Podčetrtek pa še enkrat in vedno znova uveljavlja kot pomembno destinacijo za izvedbo športnih priprav in tekmovanj na najvišjem nivoju.

Podčetrtek postaja in ostaja eno od središč slovenskega juda, enega najpopularnejših športov v Sloveniji z dolgo tradicijo in številnimi nosilci mednarodnih odličij. Z današnjim podpisom pogodbe smo se zavezali, da bomo v termah do konca leta 2024 vsaj dvakrat letno gostovali na športnih pripravah in v Podčetrtku organizirali tradicionalna tekmovanja ter nove dogodke z mednarodnim statusom. Podčetrtek se bo tako že med 8. in 18. junijem s kar tremi mednarodnimi tekmovanji zaporedoma prelevil v pravo slovensko in evropsko središče juda. Poleg tradicionalne tekme Evropskega pokala v judu, ki bo letos v Podčetrtku potekala že 17. zapored, bodo Judo zveza Slovenije in Terme Olimia organizirale še dve odmevni mednarodni prvenstvi: Evropsko prvenstvo v judu za veterane in Evropsko prvenstvo v katah. Sledil jima bo festival inkluzivnega juda, namenjen judoistom s posebnimi potrebami.

Podpisnika pogodbe, Vasja Čretnik, vodja prodaje in marketinga ter prokurist Term Olimia, in Lovrencij Galuf, predsednik JZS, sta ob podpisu pogodbe o sodelovanju izrazila veselje, da je dolgoletno sodelovanje z Judo klubom Z'dežele Sankaku skozi leta preraslo v odlično sodelovanje med termami in zvezo. 

Terme Olimia skupaj s celotno destinacijo so po njunem mnenju odlična lokacija za izvedbo športnih priprav in tekmovanj, saj ponujajo vse na enem mestu – od številnih dovršenih prostorov za trening, do vrhunskih kapacitet za sprostitev in regeneracijo po tekmovanjih, animacijskih in številnih dodatnih vsebin ter izkušenosti organizatorjev z izvedbo mednarodnih tekmovanj. Podpisnika verjameta, da se bo v naslednjih dveh letih v Podčetrtku tako gotovo uril tudi kdo izmed naslednjih slovenskih velejudoistov ali velejudoistk, naslednikov naše zadnje olimpijske prvakinje v judu, Tine Trstenjak.