Nadaljevanje svetovnega pokala v Budimpešti
22.10.2020 Rok Rakun
Jutri bomo v Budimpešti spremljali nadaljevanje svetovnega pokala, ki je bilo marca zaradi pandemije prekinjeno. Na tatami bo v prestolnici Madžarske stopilo devet slovenskih judoistk in judoistov.

Zadnje tekmovanje svetovne IJF serije smo spremljali konec februarja v Düsseldorfu, po skoraj natanko osmih mesecih se tekmovalci vračajo nazaj na najbolj prestižna tekmovanja v judu. V prihodnjih treh dneh bo na tekmovanju nastopilo 409 judoistov iz 61 držav sveta. Vse to se bo zgodilo ob zelo strogih ukrepih in protokolih, ki jih je pripravila svetovna judo zveza. Več o njih lahko preberete na spodnji povezavi.

Slovenske barve bo v Budimpešti zastopalo devet naših predstavnikov. Kaja Kajzer bo nastopila v kategoriji do 57 kilogramov, kategorijo višje bo nastopila aktualna olimpijska prvakinja te kategorije Tina Trstenjak, ki je hkrati tudi prva nosilka turnirja. V kategoriji do 63 kilogramov, se ji bo pridružila tudi klubska kolegica Lia Ludvik. Anka Pogačnik se bo borila v kategoriji do 70 kilogramov, Patricija Brolih pa v kategoriji do 78 kilogramov. V moški konkurenci imamo štiri predstavnike, ki se bodo borili za najvišja mesta in kvalifikacijske točke za Tokio 2020. V kategoriji do 60 kilogramov bo nastopil David Štarkel, Adrian Gomboc se bo pomeril v kategoriji do 66 kilogramov. Martin Hojak se bo boril v kategoriji do 73 kilogramov in kot zadnji bo na tatami v Budimpešti stopil Vito Dragič v odprti moški kategoriji (+100kg).