Naslov državnega prvaka JK Bežigrad
26.11.2017 Rok Rakun
Ekipa judo kluba Bežigrad je z zmago v finalnem delu prve slovenske judo lige postala ekipni državni prvak v letu 2017.


V polfinalu so se med seboj pomerili JK Impol proti JK Bežigrad in JK Šiška proti JK Olimpija. Za tretje mesto sta se udarili ekipi JK Impol in JK Olimpija. Po tesnem boju je slavila domača ekipa s 4:3 in si priborila tretje mesto. V finalu so judoisti Bežigrada s 6:1 premagali ekipo JK Šiška.


Martin Hojak, JK Bežigrad

Čeprav to leto za mene osebno ni bilo najbolj uspešno je ta zlata kolajna seveda vzpodbuda in obenem tolažba. Naslov prvaka nam beži že nekaj let, nikakor nam ni uspelo. Danes pa se je hvala Bogu vse poklopilo in se izšlo nam v prid. Vsaka današnja borba je bila naporna, vsi fantje smo se borili s srcem. Tudi na svoje borbe sem ponosen, lahko bi bilo malo boljše, ampak na dve zmagani borbi se nimam kaj pritoževati.

Andrej Pavlin, ŠD GIB Šiška (JK Šiška)

Ta medalja nam zelo veliko pomeni, ker smo letos ekipo malo pomladili. Tekmovalcev s katerimi smo dve leti nazaj osvojili prvo mesto, zdaj ni bilo. Več ali manj je ta kolajna delo mladih in je za nas to zelo lep dosežek. Sezono smo začeli tako, da smo si kot cilj zadali ostati v prvi ligi, na koncu smo prišli do tega zadnjega dela tekmovanja v tako imenovani "final-four". Seveda so se povišali apetiti, želeli smo si zmage. Ampak smo na koncu, če realno pogledamo izjemno zadovljni z drugim mestom.

Vito Dragič, JK Impol

Že od začetka lige nisem imel nekega cilja na prvo mesto kaj šele na "final-four", ki je bil vrhunec. Ko smo po rednem delu lige ugotovili, da smo prvi nam je bilo jasno, da smo se na začetku premalo cenili in gremo sedaj vse kar se da vložiti v ta zaključni del tekmovanja. Vsekakor smo ciljali na prvo mesto, nekako smo vedeli glede na ekipe in dvoboje iz ostalih tekem, da kdor bo zmagal polfinalni dvoboj med nami (Impolom) in Bežigradom tisti bo vzel prvo mesto. V ponedeljek pred treningom sta se nam poškodovala dva tekmovalca, tako se zgodi v judu, to je kontaktni šport. Delali smo terapije in cel teden trenirali kolikor se je dalo, ampak se je na koncu pokazalo, da so te poškodbe vseeno vplivale na borbe v polfinalu. Evforija, domače občinstvo in domač teren ti dajo nek adrenalin, da pozabiš na bolečino. Mi smo zadovoljni s tretjim mestom, maksimalno smo se potrudili s to mlado ekipo.

Celotna fotogalerija