Grand Prix Tunis - Komplet medalj za slovensko ekipo
20.01.2018 Žerjav Klavdija
Tina Trstenjak je v kategoriji do 63kg stopila na najvišjo stopničko. Matjaž Trbovc (-60kg) je osvojil srebro, Anja Štangar (-52kg) in Klara Apotekar (-78kg) sta bili tretji.

Trstenjakova je v predtekmovanju izločila Kanadčanko Catherine Beauchemin Pinard. Nadaljevala je z zmago nad Nizozemko Sanne Vermeer. Polfinalni dvoboj proti Britanki Lucy Renshall je zmagala v drugi minuti podaljška z wazarijem in si odprla vrata v finali dvoboj kategorije do 63 kilogramov. Redni del finalnega dvoboja proti Japonki Aimi Nouchi je minil brez dobljene točke. V drugi minuti podaljška si je aktualna olimpijska prvakinja zagotovila wazari in poskrbela, da je v dvorani zadonela slovenska himna.


Trbovc se je v prvem dvoboju pomeril proti Nizozemcu Tornike Tsjakadoeain ga v podaljšku tudi premagal. Drugi krog predtekmovanja mu je prinesel turškega nasprotnika Ozla Bekira, ki je zaradi pasivnosti izgubil dvoboj proti Matjažu. Četrtfinalna borba je bila precej izenačena, kljub vsemu pa je moral Francoz Vincent Manquest priznati premoč našemu tekmovalcu. Vstop v finale si je Matjaž zagotovil z zmago nad Britancem Ashleyjem Mckenziejem. V boju za zlato je Francoz Walide Khyar izkoristil trenutek Matjaževe nepazljivosti in slavil z iponom.

V kategoriji do 52 kilogramov je Slovenijo zastopala Anja Štangar. V drugem krogu predtekmovanja se je pomerila proti Busri Ozdek iz Turčije in jo z iponom premagala v podaljšku. Četrtfinalni dvoboj je dobila proti Francozinji Astride Gneto, v polfinalu pa klonila proti Distri Krasniqi s Kosova. To jo je uvrstilo v boj za bron, kjer je ugnala turško nasprotnico Irem Korkmaz. 

Četrtfinalni dvoboj v kategoriji do 78 kilogramov je naša predstavnica Klara Apotekar izgubila po tretji dosojeni kazni proti Japonki Mao Izumi. V repasažu je ugnala Ukrajinko Anastasiyo Turchyn. V boju za tretje mesto se je pomerila proti domačinki Sarri Mzougui, jo premagala in si priborila bronasto kolajno.


Kaja Kajzer je bila v kategoriji do 57 kg peta. Prav tako je peto mesto zasedla Ana Velenšek (+78kg).

Andreja Leški je bila v kategoriji do 63 kg sedma.