Inkluzivni judo povezuje in združuje
04.04.2018 Žerjav Klavdija
Judo klubu Koper je minuli teden v sodelovanju z MOK in Športno zvezo MOK gostili delegacijo Judo saveza Vojvodine. Podpisali so tudi dogovor o medsebojnem sodelovanjem na področju inkluzivnega juda.

Judo klubu Koper je minuli teden v sodelovanju z MOK in Športno zvezo MOK gostili delegacijo Judo saveza Vojvodine. Poleg predsednika JSV gospoda Ničiča, je slovenske judoiste obiskal tudi gospod Slavko Obadov (jugoslovanska judo legenda) ter športni delavci Judo kluba Bačka in Judo kluba Pančevo. Družili so se z inkluzivnimi judoisti iz Judo kluba Sokol iz Ljubljane, goste pa je pozdravila tudi predsednica Komisije za inkluzivni judo pri Judo zvezi Slovenije gospa Viktorija Pečnikar. 

Inkluzivni judoisti so pripravili dva demonstracijska treninga juda ter predavanje na temo Inkluzivni judo in/ali družbeno odgovorna kultura športne organizacije. 

Judo klub Koper in gostje iz Vojvodine so ob tej priložnosti podpisali tudi dogovor o sodelovanju - Judo klub Koper namreč že nekaj let strokovno podpira razvoj inkluzivnega juda v mestu Sombor.