Grand Prix Antalya - Štangarjeva tretja
06.04.2018 Žerjav Klavdija
Anja Štangar je v kategoriji do 52 kilogramov osvojila tretje mesto. Maruša Štangar (-48kg) je bila peta, Andraž Jereb (-66kg) sedmi.

Anja Štangar se je v kategoriji do 52 kilogramov v prvem dvoboju pomerila proti domačinki Busri Ozdek in jo z ipponom premagala minuto pred koncem rednega dela. V četrtfinalni borbi proti Turkmenistanki Gulbadam Babamuratovi je izgubila in se uvrstila v repasažne dvoboje. Tam je najprej ugnala Gefen Primo iz Izraela in z zmago vstopila v boj za tretje mesto. Zadnja ovira pred odličjem je bila še ena izraelska predstavnica, Betina Temelkova. Štangarjeva si je minuto pred koncem priborila odločilni wazari in se veselila bronastega odličja. 

Maruša Štangar je Slovenijo zastopala v najlažji ženski kategoriji. V prvem krogu ji je nasproti stala domačinka Dilara Lokmanhekim proti kateri je zmagala v podaljšku, ko so nasprotnici prisodili še tretjo kazen. Četrtfinalni dvoboj proti Bazarragchaa Erdenebat iz Azerjbajdžana je Maruša dobila v tretji minuti dvoboja z ipponom. V polfinalu se je pomerila proti kasnejši zmagovalki kategorije, Portugalki Catarini Costa. Ta si je v prvi minuti dvoboja priborila dva wazarija in posledično zmago. Za kolajno se je Maruša pomerila z domačinko Gulkader Senturk. Dvoboj se je prevesil v podaljšek, kjer si je domačinka priborila wazari in premagala Marušo, ta je na koncu zasedla 5. mesto.

Andraž Jereb je v kategoriji do 66 kilogramov zasedel sedmo mesto.