Knjiga Zmagovita pot juda
07.09.2018 Žerjav Klavdija
Pri založbi Primus d.o.o. je izšla knjiga Zmagovita pot juda, ki jo spisal trener Marjan Fabjan. Knjiga je poklon slovenskemu judu, judoistkam in judoistom.

Knjiga, po kateri bodo z veseljem segli tudi odrasli, otrokom s fotografijami ter kratkim in jedrnatim besedilom  predstavlja uspešno pot judoista. Avtor pravi, da mora trener podajati kratka in razumljiva navodila. Besedilo, ki podpira skrbno izbrane fotografije, je napisal  jedrnato in jasno. To ni priročnik o judu, teh je na našem tržišču že dovolj, pač pa predstavitev juda otrokom in odraslim in morda tudi spodbuda za odločitev za judo. S treningi in borbami v judu otrok krepi psihofizične sposobnosti in tudi samostojnost, saj mora v borbi sam sprejemati odločitve. Posledica teh odločitev pa je zmaga ali poraz. Ali ni v življenju ravno tako?

Pot uspešnega judoista se prične že v otroštvu, ko se spoznava z judom skozi igro.  Ob igri uri telesne sposobnosti, ob tem pa se uči tudi etike – osnova sta skromnost in spoštovanje. Pozdravu je avtor namenil kar dve strani.

Ko se otroci spoznajo s tehnikami, se pomerijo v tekmovanjih. Avtor je zagovornik, da se morajo  otroci naučiti zmagovati in zgubljati, zato vsi dobijo priznanje za pogum, da so sodelovali na tekmovanju.

Drugi del knjige pa predstavlja pot, ko judo postane del življenja. Ta pot judoista, ki je vztrajen, deloven in ima veliko ljubezen do športa, povprečno v 15 letih pripelje na olimpijske igre. Avtor predstavi uspešne judoistke, ki so osvojile olimpijske medalje. Njihova skupna vrlina je skromnost, čeprav stojijo ob največjih svetovnih judoistih.

Je nadvse primerno darilo tako za začetnike, kot vse tiste, ki jim judo pomeni način življenja.

Knjigo lahko naročite:

- pri Založbi Primus d.o.o. Brezina19, 8250 Brežice, 

- na elektronskem naslovu info@primus.si

- na telefonski številki 07 49 65 505,

- preko spletne strani  http://primus.si/zmagovita-pot-juda  

Cena knjige je  17,90 €.