Dve bronasti kolajni za Metko Lobnik na mladinskih OI
11.10.2018 Rok Rakun
V Buenos Airesu potekajo mladinske olimpijske igre na katerih Slovenijo zastopata Metka Lobnik (-78kg) in Rok Pogorevc (-100kg). Metka je na posamični tekmi osvojila bronasto kolajno, Rok pa pristal tik pod stopničkami na 5. mestu. Zadnji dan tekmovanja so razdelili tekmovalce v mešane ekipe in Metka Lobnik je s svojo ekipo (Team Rio De Janeiro) osvojila še eno bronasto kolajno.


V kategoriji do 78 kilogramov je Slovenijo zastopala Metka Lobnik. Uvodni dvoboj na prvenstvu proti Egipčanki Moussad je dobila z ipponom v prvi minuti dvoboja. Druga nasprotnica je bila Nemka Igl s katero sta se borili več kot 8 minut in na koncu si je Nemka priborila wazari. Metka se je uvrstila v repasaž kjer je z ipponoma premagala Iranko Mardani in ponovno Egipčanko Moussad. Za bron se je pomerila proti Čehinji Svobodovi  in v podaljšku slavila z ipponom.



Zadnji dan prvenstva so predstavniki mednarodne zveze sestavili 13 ekip, ki so se borila za kolajne. Ekipe niso bile kot ponavadi iz iste države, ampak so bili judoisti in judoistke iz različnih držav. V nobeni ekipi nista bila dva judoista iz iste države. S tem tekmovanjem je mednarodna judo zveza želela spodbuditi prijateljstvo, spoštovanje med državami ter ekipni duh juda, ki združuje vse narode. Ekipe so bile poimenovane po preteklih prizoriščih olimpijskih iger. V ekipi Rio De Janeiro, ki je osvojila končno tretje mesto je bila tudi Metka Lobnik in s tem osvojila tudi svojo drugo kolajno na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu. Končni rezultati ekipnega dela 1 - Team Beijing 2 - Team Athens 3 - Team Rio de Janeiro 3 - Team London

 

Finalni dvoboj Team Athens vs. Team Beijing

 

Polfinalna dvoboja Team Rio de Janeiro vs. Team Athens Team Beijing vs. Team London


TEAM RIO DE JANEIRO

MUMINOVIQ Erza - KOSOVO

CHARYGULYYEVA Milana - TURKMENISTAN

DJELLAB Yassamine - ALGERIA

LOBNIK Metka - SLOVENIA

SULAIMONI Jamshed - TADJIKISTAN

ZHENISHBEKOV Sultan - KYRGYZSTAN

NAGUCHEV Abrek - RUSSIA

NIHOZEKO Fleury - BURUNDI

Rok Pogorevc je na tatami stopil v najtežji moški kategoriji do 100 kilogramov. Prvo borbo proti Gruzijcu Sulamanidzeju je izgubil po tem, ko si je ta priboril ippon po dobri minuti dvoboja. V naslednjem dvoboju si je Rok najprej priboril wazari in nato še ippon za zmago nad Tajpejcem Wu-jem. Zadnjo tekmo repasaža je prav tako zaključil z ipponom nad Argentincem Burgosom, ki mu je odprl vrata do tekme za tretje mesto. Madžar Veg si je v drugi minuti dvoboja za bron priboril ippon in tako je Rok na koncu zasedel odlično 5. mesto.