Kajzerjeva bronasta na mladinskem svetovnem prvenstvu
18.10.2018 Rok Rakun
Na Bahamih je potekalo mladinsko svetovno prvenstvo, kjer si je v kategoriji do 57 kilogramov Kaja KAjzer priborila bronasto kolajno.


Boje na svetovnem prvenstvu na Bahamih je za Slovenijo otvorila Kaja Kajzer, ki se je v prvem krogu rednega dela pomerila z Brazilko Ketelyn Nascimento in napredovala v drugi krog po prisojenih treh kaznih nasprotnici. Tam se je spopadla s Čehinjo Vero Zemanovo proti kateri je prav tako zmagala z dosojenimi tremi kaznimi nasprotnici. Kaja je četrtfinalni dvoboj proti Hrvatici Tiheji Topolovec zaključila s tehniko davljenja v parterju in prišla do zmage, ki ji je odprt vrata v polfinale. Preboj v finale ji je preprečila Japonka Haruka Funakubo z ipponom v tretji minuti dvoboja. Bron si je Kaja priborila po dolgi in naporni borbi z Srbkinjo Marico Perišić, ki si je prislužila tri kazni. To je prva kolajna na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu za Slovenijo.


Kot zadnji je na Bahamih na tatami za Slovenijo stopil Enej Marinič v kategoriji nad 100 kilogramov. V izločilnih bojih se je pomeril z Nemcem Jonasom Schreiberjem in ga v drugi minuti premagal z ipponom. Četrtfinalni dvoboj se ni izšel v prid Eneju saj si je Rus Dzhamal Gamzatkhanov priboril ippon. Preko repasaža se je z wazarijem prednosti nad Čilencem Franciscom Solisom prebil v boj za kolajno. Nasproti mu je stal Nemec Erik Abramov, ki pa je izkoristil trenutek Enejeve nezbranosti in borbo odločil v svojo korist. Enej je tako osvojil končno peto mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu.

V ženski kategoriji do 70 kilogramov je na tatami stopila Zala Pečoler za katero pa je bila pretrd oreh Kubanka Melisa Pennalver, ki jo je premagala s prednostjo wazarija.