Leškijeva srebrna, Trstenjakova bronasta v Abu Dhabiju
29.10.2018 Rok Rakun
Iz Abu Dhabija prihajajo odlične novice. Drugi dan velike nagrade je Andreja Leški osvojila srebrno kolajno, Tina Trstenjak pa bronasto.


Andreja Leški se je v prvem dvoboju pomerila z Britanko Piovesano, ki jo je premagala z odločilnim metom 7 sekund pred iztekom rednega dela dvoboja. V četrtfinalu je Andrejo čakala Avstrijska Krssakova, skozi celotno borbo je Leškijeva kazala več želje, ki jo je po 2 minutah izkoristila in nasprotnico vrgla za ippon. V polfinalu je bila njena nasprotnica Poljakinja Ozdoba-Blach, ki je v podaljšku naredila napako, Leškijeva si je tako priborila ippon, ki ji je odprl vrata v finale kategorije do 63 kilogramov. Za najvišjo stopničko se je pomerila z Nizozemko Juul Franssen. V zelo izenačenem dvoboju se je ta prevesil v podaljšek, kjer je v četrti minuti Andreja napadla, vendar je zaradi nepazljivosti Nizozemka izkoristila ta napad v svojo korist in dvoboj dobila z wazarijem. Andreja Leški je na koncu osvojila srebrno medaljo. 

Tina Trstenjak je bila kot prva nosilka turnirja v prvem krogu prosta. V drugem krogu se je pomerila s Francozinjo Di Cintio, Tina je borbo dobro odprla si priborila prednost z wazarijem, ki ga je nekaj sekund pred koncem borbe potrdila z ipponom. V četrtfinalu je Tini nasproti stala Poljakinja Ozdoba-Blach, ki je Tino presenetila in v 20. sekundi dvoboja končala borbo z Ipponom. Tina se je zaradi poraza preselila v repasaž, kjer se je pomerila z Avstrijko Krssakovo in jo v tretji minuti dvoboja premagala z metom za ippon. Bronasto kolajno je Trstenjakova osvojila po nedovoljenem prijemu Martyne Trajdos, ki je Nemki prinesel diskvalifikacijo.