Adrian Gomboc stopil na najvišjo stopničko
09.11.2018 Rok Rakun
V Tashekntu je zadonela slovenska himna, za to je poskrbel Adrian Gomboc, ki je premagal celotno konkurenco v kategoriji do 66 kilogramov in se povzpel na najvišjo stopničko. Uspeh je dopolnila še Kaja Kajzer, ki si je priborila bronasto kolajno v kategoriji do 57 kilogramov.


Aktualni evropski prvak v kategoriji do 66 kilogramov, Adrian Gomboc je bil prvi krog rednega dela prost. V nadaljevanju je premagal Kazahstanca Kyrgyzbayeva s prednostjo wazarija. Četrtfinalni dvoboj je hitro zaključil z metom za ippon proti Portugalcu Christomo.  Njegov najdaljši dvoboj na tekmovanju je bil polfinalni, ki se je prevesil v podaljšek, kjer je po slabi minuti le-tega premagal Rusa Chasygova in se uvrstil v finale kategorije do 66 kilogramov. Po izenačenem dvoboju z domačinom Nurillaevom si je Adrian slabo minuto pred iztekom rednega dela priboril prednost wazarija in jo obdržal do konca. Z zmago si je zagotovil zlato medaljo, ki je njegova tretja zlata z Grand Prix.


Ženske dvoboje je za Slovenijo otvorila Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kilogramov. V rednem delu si je po prvem prostem krogu priborila v drugem krogu zmago nad Rounko Stefan z ipponom v drugi minuti podaljška. Zmago v četrtfinalnem dvoboju si je priborila sedem sekund pred koncem, kar jo je pripeljalo do polfinala. Nasproti ji je stala Gjakova iz Kosova, ki pa je bila pretrd oreh in Kaja se je borila za bronasto kolajno. V tekmi za tretje mesto je s prednostjo wazarija nad Nizozemko Verhagen ob koncu rednega dela slavila in si priborila tretje mesto.

Več pa v fotogaleriji: https://judoslo.si/galleries/42