Adrian Gomboc in Tina Trstenjak postala Judoista leta 2018
22.01.2019 Rok Rakun
Podelili smo priznanja najboljšim judoistkam in judoistom pretekle sezone. Na prireditvi kjer se je zbralo preko 200 najboljših judoistov z vse Slovenije smo podelili 83 priznanj in nagrad. Judoist leta 2018 je postal aktualni evropski prvak Adrian Gomboc, Judoistka leta 2018 pa olimpijska prvakinja Tina Trstenjak. Program je popestrila Dunja Vrhovnik, ki je letos svoj talent predstavila v polfinalni oddaji Slovenija ima talent. Nekaj predstavnikov Judo zveze Slovenije in judoistov smo povprašali o preteklem letu in načrtih za prihajajočo sezono.


Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije
Preteklo leto je bilo ponovno izjemno uspešno, nadaljevali smo niz vrhunskih rezultatov. Pokazalo se je tudi kar nekaj novih obrazov mladih športnikov, ki se dokazujejo na večjih tekmovanjih. Glavna usmeritev članske sekcije bodo kvalifikacije za Olimpijske igre Tokio 2020 in posledično bomo veliko dela vložili v to. Hkrati pa želimo vse ostale kategorije razvijati na višji nivo in širiti judo po Sloveniji.

Franc Očko, Generalni sekretar Judo zveze Slovenije
Tradicionalna razglasitev Judoist leta je postala že zelo prepoznavna in spoštovana. Prvi smo uvedli točkovanje pod imenom Slovenski pokal s katerim se pokaže kaj je klub preteklem delu delal in kako je bil uspešen. S tem lahko vidimo kako klubi delujejo in katere so njihove močne selekcije. Pred nami je težko leto zaradi kvalifikacij za Olimpijske igre zaradi pritiskov z vseh strani. Ker imamo že kar nekaj preteklih izkušenj s takšnimi situacijami bomo našim športnikom omogočili najbolj optimalne pogoje za treninge in delo ter doseganje vrhunskih rezultatov.  Priznanje VII. Dan mednarodne judo zveze IJF za dolgoletno delo v tem športu kjer sem že preko 50 let mi veliko pomeni, ker sem v to vložil veliko energije in dela.



Adrian Gomboc, Judoist leta 2018 Preteklo leto bo zelo težko nadgraditi, definitivno bom poskusil biti boljši kot lani. Vem kaj želim popraviti, da bom čez celotno sezono bolj konstanten. Ne pa, da bom samo ob mojih dobrih dnevih šel do konca in vzel zlato kolajno. Ko si enkrat na vrhu je zelo težko ostati na vrhu še težje pa je priti na vrh svetovne lestvice. Moj najlepši spomin preteklega leta je definitivno evropsko prvenstvo v Tel Avivu. Lep občutek je biti na vrhu Evrope. Na Mastersu sem staknil manjšo poškodbo, ki me je ovirala v pripravi na prihajajočo sezono, to sem kompenziral s treningi in bom kmalu pripravljen za najmočnejše tekme. Najprej me čakajo močne priprave v Parizi, da preverim svojo formo za tekmovanje v Düsseldorfu. Plan je medalja na evropskem in svetovnem prvenstvu, težko bo tempirati formo, vendar se bomo v klubu potrudili, da bo to kar se da mogoče gladko izpeljano.

Andreja Leški, 2. mesto v članski kategoriji
Čez celo preteklo leto sem bila zelo konstantna, razen dveh tekem sem bila vedno na stopničkah. Preteklo leto sem pokazala, da se lahko kosam z največjimi, kar kaže 6. mesto na svetovni lestvici. Z vsakim posameznim rezultatom sem zadovoljna. Glede na moj dolgoročni cilj, ki je kvalifikacija na Olimpijske igre, pa moram še malo nadgraditi tehniko in dodatno trenirati. Zadovoljna sem, ker sem si ustvarila ime in z lepimi borbami ter konstantno formo pritegnila širše občinstvo in tudi tuje strokovnjake. Prva tekma bo Paris Grand Slam, katere se bom udeležila prvič in to je najbolj prestižna tekma svetovne turneje IJF. Veselim se in tudi vem, da ne bo lahko sem pa sposobna konkurirati tekmicam na svetovnem nivoju. Pripravljena sem, treniram dobro in sem brez poškodb.


Celotna fotogalerija: https://judoslo.si/galleries/4...