Zlata in srebrna kolajna na Svetovnih igrah Specialne Olimpijade v Abu Dhabiju
18.03.2019 Rok Rakun
Tina Skerlep je osvojila zlato kolajno, uspeh pa je dopolnil še Žiga Vangoš s srebrno kolajno.


Tina Skerlep članica inkluzivnega juda je prvi dan iger osvojila zlato medaljo na Svetovnih igrah Specialne Olimpiade v Abu Dhabiju in poskrbela, da je v dvorani zadonela slovenska himna. Premagala je Portugalko Finko in Nemko, vse z ipponom ter tako stopila na najvišjo stopničko.

Viktorija Pečnikar Oblak, predsednica komisije za inkluzivni judo, nam je povedala naslednje o Tini:

Tina je izjemna judoistka, ki je svojo judo pot pričela pred nekaj leti v Judo klubu Sokol Ljubljana. Ves čas je izkazovala borben duh in na vsakem treningu, še predvsem pa na tekmovanjih, si je vedno prizadeva za zmago. Z današnjim uspehom na najvišjem tekmovanju Specialne Olimpijade nam je vsem, ki delamo v inkluzivnem judu, ogrela srce in nam vlila novih moči za nadaljnje strokovno delo! Danes je bila njena trenerka Ana Četić, v domačem klubu pa trenira pod vodstvom Roberta Pečnikarja. Tina je članica Judo zveze Slovenije in Specialne olimpijade Slovenije.

Drugi dan tekmovanja na Svetovnih igrah Specialne olimpijade v Abu Dhabiju je judoist Žiga Vangoš osvojil srebrno medaljo in tako poskrbel za dodatno veselje slovenske ekipe. 

Žiga se je boril pod taktirko trenerke Ane Četić, ob njem pa je bil tudi njegov klubski trener Timorej Verdel iz Judo klub Z'dežele Sankaku.
Tako Tina Skerlep, kot Žiga Vangoš sta člana Judo zveze Slovenije in Specialne Olimpijade Slovenije. Na njun uspeh smo vsi izjemno ponosni!