Baumgartnov pas 2019
29.04.2019 Rok Rakun
V soboto, 27. 4. 2019, je v športni dvorani Lukna potekala že 58. izvedba tekmovanja za Baumgartnov pas. Dogodek, ki ponazarja judoistični praznik v Mariboru. Dogodek, ki ga vsako leto organizira Judo klub Branik je bil sestavljen iz večih različnih tekmovanj.


Najprej so se pomerili člani v svojih kategorijah (dosežene točke so se štele za slovenski pokal), nato je prišel na vrsto vrhunec tekmovanja; tradicionalno tekmovanje za Baumgartnov pas, kjer se vsi prijavljeni tekmovalci pomerijo v absolutni kategoriji. Bili smo priča odličnim borbam predvsem zaradi nenavadne razlike v teži tekmovalcev, kar je poseben čar takšnega načina tekmovanja.

Zmagovalec je bil mlad judoistični up Enej Marinič (cca. 130kg), ki je v finalu ugnal klubskega kolega Davida Kukovico (-90kg). Oba tekmovalca sta čez cel dan prikazovala odlične borbe in se na koncu srečala v finalu, kjer je bil uspešnejši Enej. Omembe vredno je tudi, da se oba tekmovalca redno udeležujeta  IJF (Mednarodna judo zveza) turneje, kar le priča o njunem nivoju juda.

Dogodek se je nadaljeval z borbami v kadetski konkurenci za točke za slovenski pokal ter prijateljskim zaključkov v konkurenci U14 in U16.

Tekmovanja v Lukni se je udeležilo 147 tekmovalk in tekmovalcev iz šestih držav. Na skupni razpredelnici medalj je bil najboljšo domači klub Branik Maribor, na drugo mesto se je uvrsti Judo klub Sloven Ruma, tretji je bil Judo klub Ruma.


Celotna fotogalerija dogodka: https://judoslo.si/galleries/6...