Sedmo mesto za Adriana Gomboca v Zagrebu
26.07.2019 Rok Rakun
Prvi dan velike nagrade Zagreba je Adrian Gomboc osvojil sedmo mesto v kategoriji do 66 kilogramov. Poleg njega so slovenske barve danes zastopali še Anja Štangar v kategoriji do 52 kilogramov, Andraž Jereb v kategoriji do 66 kilogramov in Matjaž Trbovc v kategoriji do 60 kilogramov.


Adrian Gomboc je kot prvi predstavnik Slovenije stopil na tatami v Zagrebu. Najprej mu je nasproti stal Kitajec Wu njun dvoboj se je prevesil v podaljšek, kjer se je z metom za wazari Adrian prebil v naslednji krog izločilnih dvobojev. Do četrfinala se je prebil preko Srba Bunčića z metom za ippon malo pred koncem rednega dela dvoboja. Tam mu je nadaljevanje do polfinala in finala preprečil Mongolec Davaadorju, ki je Adirana premagal z ipponom. Pristal je v repasažu, kjer je v izenačenem dvoboju proti Francoza Le Blouch izgubil po tem, ko so mu sodniki dosodili tri kazni. S tem razpletom je Adrian dosegel končno sedmo mesto v kategoriji do 66 kilogramov.

Prvi dan je kot edina v ženski kategoriji nastopila Anja Štangar v kategoriji do 52 kilogramov za katero je to drugo tekmovanje po vrnitvi na tatamije po poškodbi. Belorusinjo Alesio Mlechko je Anja premagala v boju za zlato točko v parterju s končnim prijemom. Naslednja nasprotnica v tretjem kolu izločilnih dvobojev je bila Britanka Chelsie Giles, ki je z metom za ippon premagala Anjo in jo izločila iz nadaljnjega tekmovanja.

Andraž Jereb naš drugi predstavnik v kategoriji do 66 kilogramov si je v svojem prvem dvoboju zagotovil zmago proti Tadžikistancu Zhabborovu v prvih sekundah podaljška z wazarijem. V tretjem krogu ga je pričakal Italijan Stefanelli, ki pa je z ipponom izločil Andraža iz nadaljnjega tekmovanja.

Matjaž Trbovc je imel v kategoriji do 60 kilogramov neugoden žreb saj je dobil v izločilnih dvobojih prvega nosilca turnirja Uzbekistanca Lutfillaeva, ki ga je v prvi minuti dvoboja izločil iz nadaljnjega tekmovanja z ipponom.