Ana Velenšek poskrbela za lep zaključek vikenda z bronasto kolajno na veliki nagradi Zagreba
28.07.2019 Rok Rakun
Zadnji dan v Zagrebu je za bronasto kolajno in ponovno veselje v slovenskem taboru poskrbela Anamari Velenšek, ki si je priborila bronasto kolajno v kategoriji nad 78 kilogramov. Uspeh je dopolnila Klara Apotekar s 5. mestom v kategoriji do 78 kilogramov.


Anamari Velenšek je najprej premagala Madžarko Emese Karpati s končnim prijemom in jo prisilila k predaji borbe. Sledil je dvoboj s Kitajko Jiang v katerem je kmalu po začetku Anamari povedla z wazarijem in takoj za tem še dokončala svoje delo s končnim prijemom. Četrtfinale proti Japonki Sone se ni izšel v prid Velenškove saj si je Japonka najprej priborila prednost wazarija nato pa malo pred koncem rednega dela zaključila dvoboj z metom za ippon. Do boja za bronasto kolajno se je prebila preko Ukrajinke Tarasove na kateri je izvedla vzvod na komolec in jo prisilila k predaji dvoboja. Zadnja prepreka med Anamari in bronasto kolajno je bila Turkinja Sayit. V tretji minuti dvoboja je Anamari izvedla končni prijem in ga držala do konca ter z ipponom premagala Turkinjo. Poskrbela je za drugo kolajno v Zagrebu ta vikend, ko je stopila na tretjo stopničko kategorije nad 78 kilogramov.  

Klara Apotekar si je z dvema wazarijema priborila zmago nad Belgijko Sophie Berger. Za tem je premagala Črnogorko Jovano Peković z vzvodom na komolec in jo prisilila k predaji dvoboja. Napredovala je v četrtfinalni dvoboj kjer je premagala domačinko Karlo Prodan v podaljšku z ipponom. Za mesto v finalu se je borila s Francozinjo Posvite, ki pa je borbo dobila v prvi minuti dvoboja z ipponom. Klara se je tako borila za bronasto kolajno v kategoriji do 78 kilogramov z Nizozemko Marhinde Verkerk. Tekom dvoboja sta obe prejeli po dve kazni, nato pa je v boju za zlato točko Nizozemka izkoristila nepazljivost Klare in si priborila ippon. Klara je končala na končnem petem mestu kategorije do 78 kilogramov.

 

Narsej Lackovič je v izločilnih dvobojih kategorije do 90 kilogramov naprej premagal Bolgara Kliavusau, nato pa mu je pot v naslednji krog tekmovanja preprečil Gruzijec Gviniashvili, ki si je priboril najprej prednost wazarija in nato z ipponom dobil dvoboj.

 

Vita Dragiča je iz nadaljnjega tekmovanja izločil Uzbekistanec Yuspovu, ki si je najprej priboril prednost wazarija nato pa dvoboj zaključil z metom za ippon.