Maruša Štangar srebrna v Abu Dhabiju
24.10.2019 Rok Rakun
Prvi dan tekmovanja Grand Slam v Abu Dhabiju je Maruša Štangar osvojila srebrno kolajno, premoč je morala priznati aktualni evropski in svetovni prvakinji Dariji Bilodid.


Danes naša najboljša judoistka v Abu Dhabiju Maruša Štangar je svoje dvoboje pričela z dvema zmagama v izločilnih dvobojih najprej proti Tsyzhipovi in nato še proti Mongolki Ganbaatar. Četrtfinalni dvoboj se je prevesil v podaljšek, kjer je Maruša slavila z ipponom nad Španko Figuerovo. Za preboj v finale se je spopadla s Španko Martinez in po zelo izenačenem dvoboju kjer si je vsaka v rednem delu priborila po en wazari na koncu pa v drugi minuti podaljška Maruša povedla z wazarijem in si s tem zagotovila mesto v finalu. Njena nasprotnica v finalu je bila Daria Bilodid, aktualna evropska in svetovna prvakinja kategorije do 48 kilogramov. Kmalu po začetku je Bilodidova izkoristila nepazljivost Maruše in s končnim prijemom v parterju prišla do zmage. Maruše je tako osvojila srebrno kolajno v kategoriji do 48 kilogramov.

Adrian Gomboc je svoje dvoboje pričel z zmago nad Kargizistancem Altynbek Uulu, nato pa ga je izločil Izraelec Shmailov v drugem krogu izločilnih dvobojev, ko je Adiran prejel tri kazni.

Z zmago je svoje dvoboje pričel Matjaž Trbovc, ki je v prvem krogu izločil Ukrajinca Khalmatova v drugem krogu kategorije do 60 kilogramov pa je bil premočen Francoz Khyar.

Drugi naš predstavnik v tej isti kategoriji David Štarkel je v uvodnem dvoboju klonil proti Francozu Luki Mkheidze.

Jutri bosta na tatamije stopili Tina Trstenjak kot prva nosilka v kategoriji do 63 kilogramov in Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov.