Svetovni dan juda 2019
27.10.2019 Rok Rakun
Na kadetskem Evropskem pokalu v Kopru smo skladno z letošnjo idejo svetovnega dneva juda posadili dve drevesi.


Kako naj bi se vse skupaj začelo? O tem nam pripoveduje legenda o vrbi in hrastu. Hrast je veliko in močno drevo, a Jigoro Kano je ugotovil, da so se njegove mogočne veje kljub temu zlomile pod težo snega. Poleg hrasta je rastla vrba. Njene veje pa so se pod snegom upognile in ga spustile na tla.

Slovenija se pridružuje svetovnemu dnevu juda 2019. Na kadetskem Evropskem pokalu v Kopru smo skladno z letošnjo idejo svetovnega dneva juda posadili dve drevesi. Na vrtu osnovne šole Koper smo posadili vrbo in hrast, ki bosta učencem pripovedovala legendo o popuščanju oziroma prilagodljivosti. Pripovedovala bosta zgodbo, ki jo je Jigoro Kano preko Juda prenesel po celem svetu.


Drevesa je posadila najboljša ekipa: generalni sekretar Judo zveze Slovenije Franc Očko, predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič, športni komisar Albert Gmeiner, komisar za trženje Pavel Volek, komisar za sodnike Metin Ozkan, organizator Iztok Babič, predsednik Komisije za množičen judo Mojmir Kovač ter vsi sodniki in organizacija kadetskega Evropskega pokala v Kopru.

Trudimo se, da Judo postane naš način življenja. Trudimo se, da Judo živimo v našem vsakodnevnem življenju. Trudimo se, da po načelu Jita Kyoei dvigujemo kvaliteto naših življenj. S to simbolično akcijo vsaditve dreves opozarjamo vse nas, da bomo le s skupnimi močmi vseh prebivalcev tega prelepega modrega planeta, ohranili naša življenja.

Naj bo judo tudi vaš način življenja!

Foto: Sabina Zorman