Patricija Brolih do uspeha kariere v Tel Avivu
25.01.2020 Rok Rakun
Zadnji dan tekmovanja v Tel Avivu je Patricija Brolih s petim mestom v kategoriji do 78 kilogramov prišla do uspeha kariere.


V kategoriji do 78 kilogramov je za Slovenijo nastopila Patricija Brolih. Najprej je v izločilnih dvobojih premagala Christi-Rose Pretorius iz Zimbabveja, nato pa se z zmago, ki ji jo je prinesla prednost wazarija nad Korejko Lee uvrstila v četrtfinale tekmovanja. Tam je bila od nje močnejša Nemka Malzahn, ki si je v podaljšku priborila zmago z wazarijem. Preko repesaža kjer je z ipponom premagala Rusinjo Babintsevo se je uvrstila v borbo za bronasto kolajno. Za mesto na zmagovalnem odru se je pomerila s Korejko Yoon, ki pa si je najprej priborila prednost wazarija in jo minuto pred koncem nadgradila še z enim wazarijem v ippon. Patricija je tako zasedla peto mesto, kar je njen največji uspeh na velikih tekmovanjih v članski kategoriji.  

Ob njenem največjem uspehu v karieri nam je Patricija povedala naslednje:

Zelo sem vesela ob mojem današnjem uspehu v Tel Avivu. Zadovoljna sem z borbami, ki sem jih danes prikazala. Nikoli ni prijetno izgubiti v borbi za tretje mesto in ostati brez medalje, ampak sem kljub temu zelo vesela. To je bila moja prva tekma po letu premora zaradi poškodb. Zelo lep občutek se je vrniti s takšnim rezultatom na ta visok nivo. Poleg težkih nasprotnic sem se prvič borila v tej višji kategoriji (do 78 kilogramov). Po mojem mnenju je bila najtežja današnja borba s Korejko Lee, ker je bila nasprotnica veliko aktivnejša kot jaz. Kljub temu sem ji uspela parirati in jo na koncu premagala s prednostjo wazarija. Glede naslednjih tekmovanj se moramo še dogovoriti s trenerjem o nastopih, vendar bom mogoče nastopila že čez dva tedna na Grand Slamu v Parizu.

Vito Dragič je v odprti moški kategoriji klonil proti Kigrigizstancu Krakovetskiiju po tem, ko so mu dosodili tri kazni.