Judo se vrača na mednarodna prizorišča!
29.08.2020 Rok Rakun
Mednarodna judo zveza je naznanila prihajajoča tekmovanja na najvišjem nivoju.

Novice s strani mednarodne judo zveze o nadaljevanju mednarodnih tekmovanj smo vsi zelo veseli. Še posebej, ker že komaj čakamo, da vidimo naše judoiste na največjih svetovnih tekmovanjih. Mednarodna zveza je napovedala prvo uradno tekmovanje za člane za drugo polovico oktobra, gostila ga bo Budimpešta. Naslednji bo decembra Grand Slam v Tokiu in za zaključek pred olimpijskimi igrami še Master, ki bo v začetku leta 2012 v Dohi.

Vsa tri tekmovanja so predvidena kot kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu 2021, če bodo razmere to dopuščale. Prav tako bodo potekala celinska tekmovanja do konca tega leta.

Ker je zdravje judoistk in judoistov na prvem mestu je mednarodna judo zveza pripravila merila in smernice za izvedbo tekmovanj. Mednarodna zveza si tudi pridružuje pravico do spremembe terminov in ali bodo tekmovanja štela kot kvalifikacije za olimpijske igre ali ne. Vse odločitve bodo sprejete z interesi športnikov in pravičnosti tekmovanj za vse.

Predsednik mednarodne judo zveze Marius Vizer je povedal naslednje: “ Prišel je čas, da vam sporočimo, kako bomo korak za korakom ponovno zagnali tekmovanja in ostale aktivnosti. Zavedamo se, da je situacija po svetu različna, ampak so območja, kjer je možno organizirati tekmovanja. Madžarska je pripravljena gostiti Grand slam konec oktobra z vsemi ukrepi in priporočili. Vse države bodo vabljene k udeležbi na tekmovanju. Sestavljamo posebno skupino ljudi, ki bo zadolžena za organizacijo in nadzor prihajajočih tekmovanj, da bodo ta skladna z vsemi varnostnimi ukrepi in bomo zagotovili varno okolje za vse naše judoistke in judoiste. Enaki pogoji bodo zagotovljeni tudi na Japonskem.

Celotna novica mednarodne judo zveze: https://www.ijf.org/news/show/...