V Dubrovniku dvakrat zadonela slovenska himna!
05.10.2020 Rok Rakun
Izjemne borbe so naši člani prikazali na prvem mednarodnem tekmovanju po prekinitvi v Dubrovniku in osvojili kar 9 kolajn.

V Dubrovniku so prvič po prekinitvi marca letos stopili na tatami judoisti in se pomerili na prvem mednarodnem tekmovanju. Tekmovanje se je izvedlo ob strogih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa.

V soboto je zadonela slovenska himna v čast Davidu Štarklju, ki je v kategoriji do 60 kilogramov osvojil zlato. Srebrno kolajno je osvojila Lia Ludvik v kategoriji do 63 kilogramov. Kar dva naša judoista sta osvojila bronasto kolajno v kategoriji do 66 kilogramov to sta bila Matjaž Trbovc in Jaka Kavčič. Kategorijo višje, do 73 kilogramov, pa je bron osvojil Adam Bergant. Uspehe so dopolnili Anna Marie Ograjenšek (-57kg), Luka Tropan (-66kg), Goran Kelava (-73kg), Juš Mecilošek (-73kg) s 5. mestom in Žan Markovič (-73kg) s 7. mestom.

Na najvišjo stopničko je v nedeljo stopila Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov. Srebra se je v odprti kategoriji veselil Vito Dragič, v tej isti kategoriji je bron osvojil Enej Marinič. Bronasto medaljo je osvojila tudi Zarja Tavčar v kategoriji do 70 kilogramov. Na sedmem mestu v tej kategoriji je končala Tajda Senekovič.