Še nekaj ur nas loči do pričetka spektakla v Pragi
18.11.2020 Rok Rakun
Jutri ob 10. uri se bo pričelo evropsko člansko prvenstvo v Pragi na katerem bo nastopilo tudi 10 naših tekmovalcev.

Nekaj ur pred pričetkom tekmovanja smo ujeli naše tekmovalce in se pogovorili z njimi o njihovih pričakovanjih in kako so potekale njihove priprave na to prvenstvo, ki bo definitivno ostalo vsem v spominu.

Maruša Štangar, do 48 kilogramov

Priprave na Evropsko prvenstveno niso bile ravno običajne, razmere povezane s koronavirusom so nam vse postavile na glavo. To je dejansko moja prva tekma letos, zato nimam nekih pritiskov oziroma pričakovanj. Težko tudi ocenim svojo pripravljenost, saj nekih primerjav nimam, ker mednarodnih priprav letos praktično ni bilo. Vesela bom če nam uspe nadaljevat slovenski niz medalj iz evropskih prvenstev se pa s tem ne obremenjujem in upam da jutri prikažem dobre borbe.


Adrian Gomboc, do 66 kilogramov

Sezona je zelo čudna, pred Grand Prixem v Budimpešti sem bil zelo vzhičen in željan borb. Nažalost se mi je v Budimpešti pojavila osnovnošolska napaka, saj sem borbo praktično že dobil, a naredil hudo napako in se poslovil od tekmovanja. Naredil bo vse, da na Evropskem prvenstvu to popravim in dosežem dobro uvrstitev. Gotovo pa je, da bo na tem prvenstvu še več presenečenj, saj je vsak treniral po svojih možnostih v svoji državi ni bilo mednarodnih priprav, zato je neznank še več kot običajno. Verjamem v dobre borbe in svojo dobro pripravljenost, toda v judu to velikokrat ni dovolj.


Olga Shtyrba, trenerka Maruše Štangar

Zaradi Covida – 19 so se ustaljene priprave na tako veliko tekmovanje kot je Evropsko prvenstvo povsem podrle. Problem je bil tudi s sparing partnerji, saj v obdobju epidemije lahko trenirajo samo vrhunski športniki, kar sta v našem klubu samo Marušina sestra Anja, ki se po bolezni počasi vrača na blazine in kadetinja v kategoriji nad 78 kilogramov, tako da klasičnih priprav ni bilo. Na srečo Maruša v zadnjem času ni imel poškodb, tako da jutri upamo na najboljše.