Anka Pogačnik in Narsej Lackovič končala nastope v izločilnih dvobojih
10.06.2021 Rok Rakun
Peti dan svetovnega prvenstva na Madžarskem sta na tatamije stopila Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov in Narsej Lackovič v kategoriji do 90 kilogramov.


Anka Pogačnik se je v kategoriji do 70 kilogramov v izločilnih dvobojih pomerila z domačinko Gercsak. Anka si je v drugi minuti dvoboja priborila prednost wazarija, to prednost je izgubila pol minute pred iztekom rednega dela dvoboja, po tem, ko si je Madžarka priborila točko z wazarijem. Borba se je prevesila v podaljšek, kjer si je zmago z ipponom priborila Gercsakova in Anko izločila iz nadaljnjega tekmovanja.

Po borbi z Madžarko je Anka povedala sledeče: "Za to svetovno prvenstvo se je bilo zelo težko pripraviti, kajti letos je bilo na sporedu veliko tekem, katerih sem se morala udeležiti zaradi nabiranja kvalifikacijskih točk za olimpijske igre. Priprave so potekale skozi turnirje. Zadnja dva tedna smo poskušali doseči, kar se je še dalo.

Z Madžarko sva se že borili na tekmovanjih in tudi na pripravah sva skupaj trenirali. Ker jo poznam, sem imela za to borbo pripravljeno taktiko. Mislim, da sem ji uspela v prvi polovici borbe vsiliti svoj judo in taktiko. Žal je kasneje izenačila in sem nato dvoboj izgubila. Z dvobojem nisem zadovoljna, saj bi mi zmaga pustila odprte možnosti za olimpijske igre.

Glede prihodnjih tekem in priprav še nič ne vem. Razočaranje po tem svetovnem prvenstvu je zelo veliko. Moram prespati in dojeti, kaj se je dejansko zgodilo. Glede nadaljevanja sezone in kariere se bom morala pogovoriti s trenerjem."


V kategoriji do 90 kilogramov se je Narsej Lackovič na sovjem prvem članskem svetovnem prvenstvu pomeril z Estoncem Kaljulaidom, ta je zmagal po tem, ko so Lackoviču prisodili tri kazni.

Narsej je svoj prvi dvoboj na svetovnih prvenstvih opisal takole: "Občutki po mojem prvem svetovnem prvenstvu so fantastični. Žal mi je le, da na blazinah nisem pokazal svojega najboljšega juda, ki ga znam. Na svetovno prvenstvo sem se pripravljal kot večina slovenskih judoistov. Najprej na tedenskih pripravah na Madžarskem v Tati, potem pa doma v domačem klubu, kjer smo finiširali zadeve. Glede načrtov za prihodnje mesece pa trenutno nimamo še nič v planu. Najprej se moram malo spočiti in napolniti baterije od napornih treningov in priprav ter sanirati poškodbe, ki so nastale. Nato pa se moram dobro pogovoriti s trenerjem in narediti dolgoročni plan za prihodnost."

Jutri bo na svetovnem prvenstvu nastopila Patricija Brolih v kategoriji do 78 kilogramov, to bo tudi njen prvi nastop na članskih svetovnih prvenstvih.