Juš Mecilošek je postal mladinski evropski podprvak!
10.09.2021 Rok Rakun
Na evropskem mladinskem prvenstvu je Juš Mecilošek v kategoriji do 73 kilogramov nastopil odlično in lanskemu bronu na evropskem prvenstvu dodal še letošnje srebro.


V prvi borbi kategorije do 73 kilogramov je Juš Mecilošek z ipponom premagal Izraelca Ben Bassata. Drugi krog izločilnih dvobojev se je prevesil v podaljšek, kjer je bil Juš boljši od Poljaka Kowalcyka. V tretjem krogu izločilnih dvobojev je prav tako z ipponom premagal Azerbajdžanca Poladova. V četrtfinalu je najprej povedel z wazarijem in nato še z drugim wazarijem dobil dvoboj. Vrata v finalni dvoboj si je Juš odprl izjemno hitro v polfinalu, kjer je z odlično tehniko seoi nage v šestih sekundah premagal Italijana Centracchina in se tako uvrstil v finale evropskega mladinskega prvenstva. Tam se je pomeril z Romunom Sulco. Borba je bila zelo izenačena, Romun je dobro minuto pred koncem z metom povedel s točko wazarija ter prednost obdržal izteka rednega dela.

Ob osvojitvi naslova malinskega evropskega podprvaka je Juš Mecilošek povedal naslednje: "Občutki so mešani, sicer sem izboljšal lanski rezultat, a vseeno sem ciljal na naslov evropskega prvaka. Kljub temu sem z današnjimi borbami zadovoljen. Najbolj mi bo v spominu ostalo polfinale, kjer sem ne načrtovano, ampak povsem instinktivno izvedel zmagovalno tehniko že v 6 sekundi.

Pretekli mesec sem bi kot sparing partner z Adrianom Gombocem na Olimpijskih igrah, kar mi je dalo še dodatno motivacijo za naprej."