Štiri kolajne za naše judoiste na evropskem pokalu v Podčetrtku
02.10.2022 Rok Rakun
Naši judoisti so osvojili eno zlato, dve srebrni in eno bronasto kolajno.

V Podčetrtku je 1. in 2. oktobra potekal že tradicionalni 16. evropski pokal. Tekmovanje je priložnost za še neuveljavljene tekmovalce na mednarodni ravni, da pokažejo svoj potencial, tudi letos ni bilo nič drugače.

Prvi dan tekmovanja je bil za Slovenijo najbolj zanimiv dvoboj med Niko Tomc in Ano Škrabl, kateri sta se v kategoriji do 57 kilogramov pomerili za bronasto kolajno. V zelo izenačeni borbi je Ana Škrabl izkoristila manjšo napako nasprotnice, zmagala borbo in osvojila 3. mesto. Nika Tomc pa je po porazu osvojila 5. mesto. Peto mesto je prvi dan tekmovanja osvojil tudi Tobias Fürst Črtanec v kategoriji do 66 kilogramov.

Drugi dan je za Slovenijo na blazine v težjih kategorijah stopila bolj izkušena ekipa, kar se je vsekakor pokazalo pri končnih rezultatih. Nicki Norčič je v najtežji ženski kategorij osvojila zlato kolajno, Enej Marinič je v najtežji moški kategoriji osvojil srebro. Prav tako je srebro osvojil Juš Mecilošek, ki pa zaradi poškodbe, ki jo je staknil v polfinalu, žal ni nastopil v finalnem dvoboju. Četrto mesto je v kategoriji nad 78 kilogramov osvojila Urška Torkar, 5. mesto v kategoriji do 90 kilogramov Narsej Lackovič, sedmi mesti sta v kategorijah do 100 in do 78 kilogramov osvojila Vezjak Jaro in Asja Vanessa Herič.

Slovenija je skupno osvojila 4. mesto po kolajnah na turnirju.