Srečanje Komisije za kate s predsednikom Judo zveze Slovenije
15.11.2022 Jure Murko
Razvoj judo kat v Sloveniji

V petek, 4.11.2022 smo se člani Komisije za kate (Robert Kojc, Darko Krašovec, Mojmir Kovač) in trener slovenske kata reprezentance ter EJU/IJF kata sodnik, Igor Albreht sestali s predsednikom JZS, mag. Lovrencijem Galufom.

Skupaj smo pregledali opravljeno delo in doseženo ter se pogovorili o izzivih in načrtih Komisije za kate ter JZS v letih 2023/24.

Leto 2022 je bilo s tekmovalnega vidika zelo uspešno, saj je slovenska kata reprezentanca pod vodstvom trenerja slovenske kata reprezentance Igorjem Albrehtom dosegla dva odlična rezultata in sicer sta Matej David in Darko Krašovec v kategoriji Nage No Kata3G (Special Needs 2A) zasedla prvo mesto in postala evropska prvaka na Evropskem prvenstvu v katah na Reki. Nadalje sta Kira in Kora Kojc v kategoriji Katame No Kata Junior osvojili srebro kolajno in postali svetovni podprvakinji na Svetovnem prvenstvu v katah v Krakowu na Poljskem.

Pogled v prihodnost, in še posebej v leto 2023, je bil usmerjen zna izvedbo Evropskega prvenstva v katah predvidoma v Podčetrtku, Državnega prvenstva v katah v Ljubljani ter Slovenskega pokala v katah na Koroškem.

Načrtovali smo tudi nadaljnje korake razvoja in strategijo judo kat v Sloveniji, zlasti na področju usposabljanja kata sodnikov in kat za množičnost. V pripravi so tudi vsebine povezane z rekreativno vadbo kat in netekmovalnimi katami ter aktivnosti glede kat izven uradnega sistema Kodokan.

Poseben poudarek je bil namenjen mednarodnemu sodelovanju, vključno s katami na področju inkluzije in mladih.

Sestanek je potekal v prostorih Judo kluba Sokol v Ljubljani.

Foto: Darko Krašovec