Kaja Kajzer do brona v Rimu
11.03.2023 Rok Rakun
Na odprtem prvenstvu Evrope v Rimu je Kaja Kajzer osvojila bron, Martin Hojak pa je uspeh dopolnil s 5. mestom.

Prvi dan tekmovanja v Rimu smo na zmagovalnem odru kategorije do 57 kilogramov videli Kajo Kajzer. Kot prva nosilka kategorije je bila v prvem krogu izločilnih dvobojev prosta. V drugem krogu je z ipponom premagala Maročanko Iraoui. Četrtfinalni dovolj se je po prvem delu, kjer sta si obe priborili po eno točko wazarija, prevesil v podaljšek, kjer je Kaja slavila še z drugim wazarijem in tako premagala Francozinjo Fawaz. Nemka Ballhaus si je 10 sekund pred iztekom rednega dela polfinala priborila prednost z metom za wazari in tako slavila. V boju za bronasto kolajno proti Španki Ruiz Muro si je Kaja v drugi minuti dvoboja priborila prednost wazarija in jo zadržala do izteka rednega dela. S to zmago si je Kaja Kajzer priborila prvo kolajno na mednarodnih tekmovanjih v tem olimpijskem ciklu.

Naš drugi predstavnik danes je bil Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov, ki je bil prav tako prvi nosilec turnirja v tej kategoriji. V izločilnih dvobojih je najprej premagal domačina Brudettija v podaljšku z wazarijem in kasneje še Španca Macalou Coucka. V borbi z Azerbajdžancem Aliyevom je Martin prejel tri kazni in se uvrstil v repesaž tekmovanja. Tam je premagal Francoza Rubiana z ipponom v tretji minuti dvoboja. Domačin Magnani mu je stal nasproti v boju za kolajno. Tekom borbe so Martinu prisodili tri kazni in tako je zaključil dvoje dvoboje na 5. mestu kategorije do 73 kilogramov.

Drugi dan tekmovanja je Juš Mecilošek po borbi za bron z domačinom Maddalonijem Nosa končal na 5. mestu kategorije do 81 kilogramov. V repasažu kategorije do 70 kilogramov pa je Kaja Schuster morala priznati premoč Portugalke Crisostomo in je tekmovanje zaključila na 7. mestu.

Foto: Emanuele Di Feliciantonio/EJU