Imamo štirinajst novih državnih prvakinj in prvakov!
26.03.2023 Rok Rakun
Danes je v Hočah potekalo državno prvenstvo članic in članov.


Člansko državno prvenstvo je letos potekalo v Hočah v organizaciji JK in Judo zveze Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 45 judoistk in 74 judoistov, skupa je nastopilo 119 tekmovalk in tekmovalcev. Po 172 borbah smo dobili 7 novih državnih prvakinj in 7 novih državnih prvakov.

David Štarkel je po osvojitvi naslova državnega prvaka v kategoriji do 60 kilogramov povedal naslednje: "Danes sem osvojil že svoj deveti zaporedni naslov državnega prvaka v članski konkurenci. Občutki so super, tako kot po vsaki zmagi. Imel sem tri borbe, prvi dve, dva mlajša tekmovalca, v finalu pa sem izkoristil napako nasprotnika in zmagal s končnim prijemom v parterju.

Državno prvenstvo je samo ena stopnička v letošnji sezoni, sledi Grand Slam Antalya, priprave ter nato svetovno prvenstvo v Dohi. Upam na čim boljše rezultate na prihajajočih tekmovanjih. "

Državna prvakinja v kategoriji do 63 kilogramov je postala Kaja Kajzer, ki je današnje državno prvenstvo opisala takole : "Državno prvenstvo mi je letos služilo kot priprava na nadaljevanje sezone. Seveda sem vesela zmage in naslova državne prvakinje. V začetku tedna letim že v Antalyo, zato sem že v procesu zbijanja teže in tako danes nisem želela tvegati in sem se borila taktično. Po poškodbi imam nekaj težav pri izgubljanju kilogramov, saj sem med okrevanjem pridobila nekaj kilogramov mišične mase."

Rezultati: https://www.judoslo.si/competition/3987/results

Fotogalerija (foto: Rok Rakun/ppr.si):https://www.judoslo.si/galleries/189

Državne prvakinje v kategoriji članic:

-48kg Maruša Štangar

-52kg Anja Štangar

-57kg Nika Tomc

-63kg Kaja Kajzer

-70kg Anka Pogačnik

-78kg Metka Lobnik

+78kg Nicki Norčič

Državni prvaki v kategoriji članov:

-60kg David Štarkel

-66kg Miha Brence

-73kg Luka Perkovič

-81kg Juš Mecilošek

-90kg Aljaž Gostenčnik

-100kg Jaro Vezjak

+100kg Enej Marinič

Čestitamo vsem medalistom in vsem nastopajočim za prikazane dvoboje!