Enajsterica naših judoistov na Grand Prix v Avstrijo
23.05.2023 Rok Rakun
Prvič bomo videli Grand Prix v Linzu.


Prihaja Grand Prix Upper Austria, na katerem se bo pomerilo kar 11 naših vrhunskih tekmovalcev, med njimi bo 5 judoistov in 6 judoistk, ki bodo v svojih kategorijah zastopali slovenske barve.

Med moškimi tekmovalci bodo v boj stopili David Štarkel v kategoriji do 60 kilogramov, Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov, Juš Mecilošek v kategoriji do 81 kilogramov, Enej Marinič ter Vito Dragič pa v kategoriji nad 100 kilogramov.

V ženski konkurenci se bodo borile šest tekmovalk. Maruša Štangar bo nastopila v kategoriji do 48 kg, Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg, Andreja Leški v kategoriji do 63 kg, Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kg, Patricija Brolih in Metka Lobnik pa se bosta borili v isti kategoriji, in sicer do 78 kg.

Na tekmovanju se bo skupaj pomerilo kar 466 judositov iz 74 držav sveta, kar kaže na izjemno konkurenco in visok nivo tekmovanja. Grand Prix Upper Austria je tako odlična priložnost za naše judoiste, da se merijo z najboljšimi na svetu in si priborijo še dodatne kvalifikacijske točke za olimpijske igre v Parizu 2024.

Vsem našim judoistom želimo veliko uspeha in odlične predstave na Grand Prix Upper Austria!

Prenos v živo: https://judotv.com/competitions/gp_aut2023/overview